Gość o0owilkuo0o Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Witam przeszukałem internet w poszukiwaniu odpowiedzi ale nic nie znalazłem wiec zwracam się do was gdzie ona się znajduje i jak najprościej się do niej dostać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haczepsu Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Pompa paliwa jest w baku , jak podniesiesz dywanik w bagażniku to zobaczysz czarny dekielek który trzeba odkręcić i tam od góry baku musisz odłączyć przewody paliwowe i elektryczne a następnie wykręcić całą pompę wraz z pływakiem . A co padła czy jakiś inny problem jeżeli można spytać bo też mam 24 b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 a nie ma w zbiorniku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość o0owilkuo0o Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) no własnie padła na całe szczęscie jest lpg... ale na nieszczęście sekwencja... i już lece się za nia zabierać bo zima idzie i straszna lipa jest Edytowane 3 Grudnia 2012 przez o0owilkuo0o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 bo trzeba paliwo i tak wozić w zbiorniku wtedy nei trzeba pompy naprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość o0owilkuo0o Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 mialem 1/3 baku... wyszedlem z domu odpalilem autko jak nigdy i pojechalem zatankowac lpg zgasilem zalalzlem gazem poszedlem zaplacic i ku mojemu zdziwieniu autko juz nie chcialo odpalic :P ( dzień wcześniej go kupiłem) no to nic ide grzebać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 ( dzień wcześniej go kupiłem) to chyba słowo klucz :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość o0owilkuo0o Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Może i tak... a skoro już ktoś się zainteresował to czy wiecie jak to jest pompa bo są dwa rodzaje... a wyszło że zajmę nie nim dopiero jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haczepsu Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Pewny będziesz jak ją wyciągniesz to wtedy zobaczysz jaką masz i możesz kupować , a zdiagnozowałeś że to na pewno pompa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 http://nissan4u.com/parts/terrano/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość o0owilkuo0o Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 nie słychać żeby pompowała auto na benzynie nie chce odpalić... więc raczej napewno pompa... Witam... wymieniłem w końcu tą pompę paliwa i mam mały problem przekręcam kluczyk pompka chodzi odpalam auto zaskakuje ale po chwili gaśnie tak jak by nie miał paliwa... przy dodaniu gazu gaśnie z chwilą wciśnięcia gazu... a tak to po jakiś 10 sekundach... ktoś się z tym spotkał... ?? może jakieś pomysły ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Pompa to jest w dieslu przy silniku. W benzynie masz co najwyżej pompkę paliwa w zbiorniku więc co by nie wprowadzać w błąd temat bym skorygował bo trudno Cię zrozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość o0owilkuo0o Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 zrozumiał bym gdybym nie napisał 2.4b... ale jak widać napisałem... więc nie wprowadzam w błąd a czy ja mam mała pompkę czy dużą pompę to już nie mnie oceniać.... i jakoś wszyscy rozumieją... pozdro.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 sprawdź czy ta pompa daje cały czas ciśnienie na listwę, bo wygląda to tak, że pompuje chwilę i się rozłącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haczepsu Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Dlatego pytałem czy jesteś pewny ze to pompa zobacz czy cały czas jest prąd na pompie czy może gdzieś ucieka zasilanie albo podłącz pompę na krótko wtedy zobacz czy daje ciśnienie możesz założyć wężyk na wyjście z pompy do kanisterka i zobaczyć czy pompuje albo tak jak proponował kolega zdjąć wężyk na listwie wtryskowej i tam sprawdzić czy daje benzynę no i po drodze masz jeszcze filtr paliwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 a czy ja mam mała pompkę czy dużą pompę to już nie mnie oceniać.... Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość o0owilkuo0o Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 no i problem rozwiązany pompa/pompka wymieniona autko pali i jeździ dla tych którzy będą mieli podobny problem po montażu pompy/pompki sprawdźcie czy dobrze podłączyliście przewody paliwowe (zdarza się) mi się zdarzyło zrobić to na odwrót autko odpalało ale gasło po chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi