Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Pompa Paliwa 2.4b :P

Gość o0owilkuo0o
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość o0owilkuo0o

Witam przeszukałem internet w poszukiwaniu odpowiedzi ale nic nie znalazłem wiec zwracam się do was :D gdzie ona się znajduje i jak najprościej się do niej dostać ??

Pompa paliwa jest w baku , jak podniesiesz dywanik w bagażniku to zobaczysz czarny dekielek który trzeba odkręcić i tam od góry baku musisz odłączyć przewody paliwowe i elektryczne a następnie wykręcić całą pompę wraz z pływakiem . A co padła czy jakiś inny problem jeżeli można spytać bo też mam 24 b.

Gość o0owilkuo0o

no własnie padła na całe szczęscie jest lpg... :P ale na nieszczęście sekwencja... :P i już lece się za nia zabierać bo zima idzie i straszna lipa jest :P

Edytowane przez o0owilkuo0o

bo trzeba paliwo i tak wozić w zbiorniku :D wtedy nei trzeba pompy naprawiać :D

Gość o0owilkuo0o

mialem 1/3 baku... :P wyszedlem z domu odpalilem autko jak nigdy i pojechalem zatankowac lpg :P zgasilem zalalzlem gazem :P poszedlem zaplacic i ku mojemu zdziwieniu autko juz nie chcialo odpalic :P :P ( dzień wcześniej go kupiłem)

no to nic ide grzebać :P

Pewny będziesz jak ją wyciągniesz to wtedy zobaczysz jaką masz i możesz kupować , a zdiagnozowałeś że to na pewno pompa ?

Gość o0owilkuo0o

nie słychać żeby pompowała auto na benzynie nie chce odpalić... więc raczej napewno pompa...

Witam... :D wymieniłem w końcu tą pompę paliwa i mam mały problem przekręcam kluczyk pompka chodzi odpalam auto zaskakuje ale po chwili gaśnie tak jak by nie miał paliwa... przy dodaniu gazu gaśnie z chwilą wciśnięcia gazu... a tak to po jakiś 10 sekundach... ktoś się z tym spotkał... ?? może jakieś pomysły ??

Pompa to jest w dieslu przy silniku. W benzynie masz co najwyżej pompkę paliwa w zbiorniku więc co by nie wprowadzać w błąd temat bym skorygował bo trudno Cię zrozumieć.

Gość o0owilkuo0o

zrozumiał bym gdybym nie napisał 2.4b... ale jak widać napisałem... więc nie wprowadzam w błąd a czy ja mam mała pompkę czy dużą pompę to już nie mnie oceniać.... :P

i jakoś wszyscy rozumieją... :P pozdro.. :D

sprawdź czy ta pompa daje cały czas ciśnienie na listwę, bo wygląda to tak, że pompuje chwilę i się rozłącza

Dlatego pytałem czy jesteś pewny ze to pompa zobacz czy cały czas jest prąd na pompie czy może gdzieś ucieka zasilanie albo podłącz pompę na krótko wtedy zobacz czy daje ciśnienie możesz założyć wężyk na wyjście z pompy do kanisterka i zobaczyć czy pompuje albo tak jak proponował kolega zdjąć wężyk na listwie wtryskowej i tam sprawdzić czy daje benzynę no i po drodze masz jeszcze filtr paliwa .

Gość o0owilkuo0o

no i problem rozwiązany :D pompa/pompka wymieniona autko pali :D i jeździ :D dla tych którzy będą mieli podobny problem po montażu pompy/pompki :P sprawdźcie czy dobrze podłączyliście przewody paliwowe (zdarza się) :P mi się zdarzyło zrobić to na odwrót :P autko odpalało ale gasło po chwili :P