Gość Bombel84 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Witajcie. Zaczęły się temperatury minusowe. Parę dni temu poszedłem do samochodu wsadzam kluczyk przekręcam zamek próbuje otworzyć drzwi ciągne ciągne ale nic nie idze... myślę sobie - drzwi przymarzły. Poszedłem od strony pasarzera otwarłem drzwi normalnie - patrze na drzwi od kierowcy a tam zamek (ten dzyndzel do blokowania drzwi) jest w pozycji zamkniętej. Wynika z tego że nie przymarzły drzwi a zamek się poprostu nie otworzyć, jednak gdy z wewnątrz zamek otwarłem potem można go było zamknąć z zewnątrz Jak myślicie o co tu chodzi ? Przesmarować jakoś zamek ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Oczywiście,tylko nie wd40,a specjalnym środkiem do zamków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Witajcie. Zaczęły się temperatury minusowe. Parę dni temu poszedłem do samochodu wsadzam kluczyk przekręcam zamek próbuje otworzyć drzwi ciągne ciągne ale nic nie idze... myślę sobie - drzwi przymarzły. Poszedłem od strony pasarzera otwarłem drzwi normalnie - patrze na drzwi od kierowcy a tam zamek (ten dzyndzel do blokowania drzwi) jest w pozycji zamkniętej. Wynika z tego że nie przymarzły drzwi a zamek się poprostu nie otworzyć, jednak gdy z wewnątrz zamek otwarłem potem można go było zamknąć z zewnątrz Jak myślicie o co tu chodzi ? Przesmarować jakoś zamek ? Pozdrawiam koszt preparatu 6zł,psikasz w zamek czekasz minute wkładasz kluczyk i jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bombel84 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 rozumiem ale macie coś konkretnego na myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 np.SONAX Smar do Zamków jest BDB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 rozumiem ale macie coś konkretnego na myśli ? smar sonax ,i odmrażacz mieć w aucie nie zawadzi,lepiej nosic niż sie prosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 odmrażacz mieć w aucie nie zawadzi Lepiej przy sobie mieć Bo co mi po odmrażaczu do zamków który mam w schowku skoro i tak z niego nie skorzystam bo nie otworzę drzwi A tak zawsze w domu jest,potrzebny to biorę psikam,idę odnieść i w tym czasie lód zejdzie i gitara ) A jak w trasę jade to do kieszeni lub plecaka( bynajmniej ja) i święty spokój mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Lepiej przy sobie mieć Bo co mi po odmrażaczu do zamków który mam w schowku ..... A jak w trasę jade to do kieszeni lub plecaka( bynajmniej ja) i święty spokój mam I to jest słuszna koncepcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bombel84 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 przesmarować sam zamek (w sensie tam gdzie zasadza się kluczy) czy jeszcze gdzieś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 przesmarować sam zamek (w sensie tam gdzie zasadza się kluczy) czy jeszcze gdzieś ? Nie,zatrzask koniecznie też.Przed nasmarowaniem można "przepłukac"penetratorem np.wuhrt,ewentualnie,wd40/cx80Zrób to oczywiście z wszystkimi zamkami , z tym od bagażnika też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bombel84 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Witajcie Tak jak poleciliście kupiłem SONAXa - i rzeczywiście zamek po paru próbach zaczął działać ten sam smar uleczył też drzwi auta mojej żony od strony pasażera Szczerze polecam Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi