Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

T30 Listwa dolna drzwi przednich

Michał X-trail

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z tą liswą na drzwiach na dole która po zamknięciu drzwi powinnna dolegać do progu a u mnie od strony pasażera uszczelka nie przylega tylko jest zwinięta w rulon tak że robi się mała szpara przez którą dostaje się syf z drogi i brudzi cały dół drzwi.Oglądałem tą listwę i niebardzo wiem jak ją zdemontować żeby np przykleić tam pasek gumy i wyprostować tą orginalną.

• 2 tygodnie później...

Nie wiem czy to jest po lifcie, ale u mnie w 2006 Columbia listwa jest na wcisk, trzyma się na plastikowej spince. Spinka trzyma listwe i wciśnięta jest w drzwi. Trzeba to delikatnie śrubokrętem podważać od początku do końca. Widać jak będziesz odginał listwę miejsca spinek. Jak zdejmiesz listwę to pewnie jej już nie wyprostujesz, to kup używkę i komplet spinek (nie do dostania nigdzie). Zatem pozostaje własna produkcja. Trzeba przewiercić spinkę na wylot i dać w środek cienką srubkę z podkładką i nakrętką i próbować po kolei te własne spinki montować. Jeśli jest tylko szpara a spinki ok to proponuję uszczelnić czarnym lub bezbarwnym silikonem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...