Michał X-trail Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Witam Mam problem z tą liswą na drzwiach na dole która po zamknięciu drzwi powinnna dolegać do progu a u mnie od strony pasażera uszczelka nie przylega tylko jest zwinięta w rulon tak że robi się mała szpara przez którą dostaje się syf z drogi i brudzi cały dół drzwi.Oglądałem tą listwę i niebardzo wiem jak ją zdemontować żeby np przykleić tam pasek gumy i wyprostować tą orginalną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Nie wiem czy to jest po lifcie, ale u mnie w 2006 Columbia listwa jest na wcisk, trzyma się na plastikowej spince. Spinka trzyma listwe i wciśnięta jest w drzwi. Trzeba to delikatnie śrubokrętem podważać od początku do końca. Widać jak będziesz odginał listwę miejsca spinek. Jak zdejmiesz listwę to pewnie jej już nie wyprostujesz, to kup używkę i komplet spinek (nie do dostania nigdzie). Zatem pozostaje własna produkcja. Trzeba przewiercić spinkę na wylot i dać w środek cienką srubkę z podkładką i nakrętką i próbować po kolei te własne spinki montować. Jeśli jest tylko szpara a spinki ok to proponuję uszczelnić czarnym lub bezbarwnym silikonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.