preston81 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 no wiesz tak pociagnalem klamke ze teraz jest luzna juz kiedys mi sie tak robilo ale po 2 dniach nadal jest luzna zastanawiam sie cz czegos nie pourywalem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 ale drzwi możesz spokojnie otworzyc od srodka?? Postaw auto w garażu zamknietym (centrum handlowe) i przyjdź po nie za kilka godzin. Jeśli klamka wróci do normalnego stanu uzywalności tzn jest ok jak nie to musisz pogrzenac w środeczku bo faktycznie może się coś utegesiło. Ale u mnie z tyłu tak było jak były mrozy. Przez kilka dni mogłem otworzyć tylko od wewnątrz. tez się zastanawiałem i plułem sobie w brodę, ze popsułem ale jak się nagrzało auto to się samo naprawiło. A potem w mrozek znów się popsuło. I tak do wiosny. Ale nic się nie urwało. Spoko to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 ja mam tak samo z tylną prawą klamką, otwieram raz ja normalnie tj. od zewnątrz a za chwilę już nie normalnie tj od wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 hehe no u mnie juz dziala idzie wyzsza temp , ponadto znow poszalalem na lodzie i tym razem o dziwo ostrzej jechalem i abs nie zapalil sie wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yauheni Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 a u mnie jak p12 po myjnie postoi w nocy na mrozu samochud : - otwiera sie, ale potem nie moge i go zamknąć..... mam tak zawsze z tylna klapą, i tylnymi drzwiami, i zawsze walcze..... denerwuje mnie.... ale p12 kombi podaba sie... ) z abs nie mam żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 abs wariuje czasem jak pisal voyager jak dajesz w palnik i hamujesz w towarzystwie recznego teraz regularnie jade sie slizgac wiec tylko za 1 razem wyswietlil mi sie abs warninig - ale po chwili zniknal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 a u mnie jak p12 po myjnie postoi w nocy na mrozu samochud : - otwiera sie, ale potem nie moge i go zamknąć..... mam tak zawsze z tylna klapą, i tylnymi drzwiami, i zawsze walcze..... denerwuje mnie.... ale p12 kombi podaba sie... ) z abs nie mam żadnych problemów. Ja w takim przypadku dociskałem drzwi i z pilota zamykałem. Ale dlaczego z tylną klapą masz też problem??Sprawdż tę tylna blende i swiatła cofania i p/mgłowe może tamtędy woda dostaje się w klapę i ci zamarza tylny zamek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 a ze tak powiem jak zamarzaja juz te drzwi ,lecz daje sie otworzyc z wewnatrz klamka a z zewnatrz klamka albo sie nie rusza lub juz gdy sie uda zachowuje sie tak jak by nie bylo linki , to jakim srodkiem psikac i gdzie co tam zamarzlo?? sam zamek czy linka w kolnierzu?? czy jeszcze cos innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Jak pisałem wcześniej musiałem poczekać do wiosny. Bo w zimie były cały czas zmiany temperatur. Woda się skraplała i zamarzała i tak się buja. Na wiosnę wykąpałem mechanizmy w WD40 a potem nawalilem dosłownie umorusałem całe zamki w zielonym towocie a w plastiki dowaliłem jeszcze kupe wazeliny białej. W zimie tez zalewałem od środka i z zewnątrz wlewałem przez klamkę wd40 ale to nic nie dawało doputy nie postawiłem go w garażu i nie odtajał trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 czyli rzeżba w gównie jak to bywa z p12tkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Niestety tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi