Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

p12 - zamarzające drzwi - linki , lużne klamki.... ABS

preston81
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

no wiesz tak pociagnalem klamke ze teraz jest luzna juz kiedys mi sie tak robilo ale po 2 dniach nadal jest luzna zastanawiam sie cz czegos nie pourywalem :/

ale drzwi możesz spokojnie otworzyc od srodka??

Postaw auto w garażu zamknietym (centrum handlowe) i przyjdź po nie za kilka godzin. Jeśli klamka wróci do normalnego stanu uzywalności tzn jest ok jak nie to musisz pogrzenac w środeczku bo faktycznie może się coś utegesiło. Ale u mnie z tyłu tak było jak były mrozy. Przez kilka dni mogłem otworzyć tylko od wewnątrz. tez się zastanawiałem i plułem sobie w brodę, ze popsułem ale jak się nagrzało auto to się samo naprawiło. A potem w mrozek znów się popsuło. I tak do wiosny. Ale nic się nie urwało.

Spoko to jest :nissan2:

ja mam tak samo z tylną prawą klamką, otwieram raz ja normalnie tj. od zewnątrz a za chwilę już nie normalnie tj od wewnątrz :)

hehe no u mnie juz dziala idzie wyzsza temp , ponadto znow poszalalem na lodzie i tym razem o dziwo ostrzej jechalem i abs nie zapalil sie wcale :)

a u mnie jak p12 po myjnie postoi w nocy na mrozu samochud : - otwiera sie, ale potem nie moge i go zamknąć..... mam tak zawsze z tylna klapą, i tylnymi drzwiami, i zawsze walcze..... denerwuje mnie.... ale p12 kombi podaba sie... )

z abs nie mam żadnych problemów.

abs wariuje czasem jak pisal voyager jak dajesz w palnik i hamujesz w towarzystwie recznego teraz regularnie jade sie slizgac wiec tylko za 1 razem wyswietlil mi sie abs warninig - ale po chwili zniknal

a u mnie jak p12 po myjnie postoi w nocy na mrozu samochud : - otwiera sie, ale potem nie moge i go zamknąć..... mam tak zawsze z tylna klapą, i tylnymi drzwiami, i zawsze walcze..... denerwuje mnie.... ale p12 kombi podaba sie... )

z abs nie mam żadnych problemów.

Ja w takim przypadku dociskałem drzwi i z pilota zamykałem.

Ale dlaczego z tylną klapą masz też problem??Sprawdż tę tylna blende i swiatła cofania i p/mgłowe może tamtędy woda dostaje się w klapę i ci zamarza tylny zamek.

a ze tak powiem jak zamarzaja juz te drzwi ,lecz daje sie otworzyc z wewnatrz klamka a z zewnatrz klamka albo sie nie rusza lub juz gdy sie uda zachowuje sie tak jak by nie bylo linki , to jakim srodkiem psikac i gdzie co tam zamarzlo?? sam zamek czy linka w kolnierzu?? czy jeszcze cos innego ?

Jak pisałem wcześniej musiałem poczekać do wiosny. Bo w zimie były cały czas zmiany temperatur. Woda się skraplała i zamarzała i tak się buja. Na wiosnę wykąpałem mechanizmy w WD40 a potem nawalilem dosłownie umorusałem całe zamki w zielonym towocie a w plastiki dowaliłem jeszcze kupe wazeliny białej.

W zimie tez zalewałem od środka i z zewnątrz wlewałem przez klamkę wd40 ale to nic nie dawało doputy nie postawiłem go w garażu i nie odtajał trochę