Gość jawir11 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Witam jestem posiadaczem x i mam problem z odpowietrzeniem ukladu chlodzenia wedlug instrukcji powinno wejsc 7.1 a ja wlalem tylko 4.5 i na wolnych obrotach nie ma ciepla czy istnieje jakis sposob na odpowietrzenie ukladu zgory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark_75 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Witam jestem posiadaczem x i mam problem z odpowietrzeniem ukladu chlodzenia wedlug instrukcji powinno wejsc 7.1 a ja wlalem tylko 4.5 i na wolnych obrotach nie ma ciepla czy istnieje jakis sposob na odpowietrzenie ukladu zgory dzieki A czy rozgrzałeś odpowiednio silnik podczas napełniania obiegu chłodniczego? Bo to wygląda jak zalanie płynem tylko tzw. małego obiegu. Duży obieg (czyli ten z chłodnicą) otwiera się dopiero po przekroczeniu pewnej temperatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Szukaj odpowietrznika w najwyższym punkcie układu naj częściej przewody nagrzewnicy samo się nie odpowietrzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał X-trail Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Witam Jako że auto mam od miesiąca i jest to moja pierwsza zima z dislem moją uwagę zwróciło długie rozgrzewanie silnika,przy temp -14'C muszę przejechać co najmniej 8km żeby przy ustawieniu dmuchawy na AUTO zaczeła pomału dmuchać letnim powietrzem.Przysłoniłem nawet chłodnicę i bez żadnej widocznej poprawy,a na dodatek wystarczy zatrzymać się na dłużej przy światłach żeby wskazówka od temp zaczeła spadać.Tak samo mam jak dojeżdżam do domu na niskich obrotach i postoju 2-3 minuty żeby wskazówka spadła prawie do samego dołu,chociaż z nadmuchu leci wtedy w miarę ciepłe powietrze.Przy tych objawach sprawdzałem ciepłotę chłodnicy i tak góra jest gorąca a dolny wąż i ten metalowy odcinek przewodu przed termostatem kompletnie zimne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.