Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Co sądzicie o takiej instalacji ?

smarzyk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ostatnio dotarło do mnie, że moje maleństwo zaczyna za dużo chłeptać paliwka,

średnie spalanie od tankowania do rezerwy to 10l/100km.

Biorąc pod uwagę, że nie chcę się z autem rozstawać bo się z nim zżyłem,

zacząłem myśleć o zamontowaniu instalacji.

Z pewnej firmy dostałem takie opcję:

1. STAG 4 ECO, wtryskiwacze REG - 2400PLN

2. STAG 4 ECO, wtryskiwacze Hana H2000 - 2700PLN

3. STAG 300 ISA2, wtryskiwacze Hana H2000 - 3000PLN

Do tego: reduktor ZAVOLI ZETA N,

wielozawór Tomasetto AT-02,

elektrozawór Valtek 03,

Filtr fazy lotnej ZWM CZAJA FL01P

rury Faro PCV,

węże Parker,

opaski NORMA,

taśmy izolacyjne TESA,

złącza przewodów, elementy mocujące - GOMET

Proszę osoby, które się na tym znają o opinie, która była by najlepsza biorąc pod uwagę jakość/cena ?

Pozdrawiam

Piotr

ECO nie bierz, nie ma korekt, szkoda kasy, lepiej STAG4PLUS, lub TECH 214, (ale widząc po cenach, to chyba wiem gdzie byłeś i tam techa nei zamontujesz :D ), do tego Hanki lub BARAKUDY, zamiast zavolaka weź ACR01 czarny, a jaki to silnik tam siedzi???? filtr FL03 a cena hmmmmm jak to cena zależy od fantazji gazmena, :D

• Upvote 1

Siemka,

Pod maską mam 1,8 116KM. A możesz polecić jakiegoś dobrego gazownika ?

Inni gazownicy jeszcze proponowali Lovato i jakiś compact.

Coś słyszeliście o tym ?

Pozdro

Edytowane przez smarzyk

ciekawe bo cena samej elektoniki między stag 4 eco a 300 isa 2 to 85 zł !!!!!!!!!!!!!!!!!

wiec naciąganie klienta na 300 za różnicę ,,,nie ładnie ,,,

gdzie różnica miedzy reg fastem 140 zł za kpl a haną 420 zł to 300 zł jest akceptowane

@Tofu, weź pod uwagę jeszcze podatek :D a różnica jest większa niż podałeś, popatrz u DRYPY, ponad 200zł :D

Compakt to ZENIT, szkoda kasy

czyli przy tym motorku , czarny AC-ek wystarczy

nie wiem co ty policzyłeś ja policzyłem różnice w cenie miedzy samym kitem 4 eko a 300 is2 który jest opodatkowany i dostępny z fakturą dla normalnego klienta

3000 a 2700 oba na hanie różnica jedynie w sterowniku 300 zł ...

a to co ty podałeś to sie zgadzam bo ten sam sterownik ale przeskok z reg fasta na hane ,, 300 zł dopłata ale doliczasz regfasta za 130 którego nie używasz 430 zł akurat na 4 hany kupione z vatem bez zniżki dla montera ,,,a przykładowo

300ISA http://www.drypa.pl/pkategoria453,2,WTRYSKI_AC_-_Stag_300_ISA2_4_cyl._-_.html

S4ECO http://www.drypa.pl/pkategoria559,2,WTRYSKI_AC_-_Stag_4_Eco____4_cyl._-_.html

ceny u drypy, są naprawdę OK, nie raz ja kupiłem u swojego niektóre elementy drożej :D

• Upvote 1

widzisz nawet mój post się cały nie wczytał, tam jescze był s4plus i koszty były wyższe niż 80 zł, za kpl, a nei za elektronikę tylko, choć tu tez jest podobnie, powodem dyskusji powinna być cena wyjściowa a nie różnice pomiędzy elektronikami :D

Czyli w sumie warto iść w STAG300 4 PLUS ISA2 lub TECH 214 z wtryskami HANA lub BARACUDA?

Do tego było by dobrze jak reduktor był by ACR01. Dobrze rozumiem. ?

A teraz kwestia warsztatu i gazownika. Jakiego byście polecili ?

Pozdrawiam

Piotr

TECH 214, BARAKUDA, ACR01,

możesz też podpytać o OPTIMĘ zamiast TECH-a reszta bez zmian, o STAG-u nei piszę, bo jego montuje praktycznie każdy :D

@Tofu, gdzieś pytałeś o NIKO, i że go nei polecam, wsadziłem do siebie NIKO bez moda, i po jakimś czasie była kupa :D a z modem, dalej bezproblemowo lata w mojej starej primce, czyli jak polecać to odrazu z modem, a tego nie robią gazmeni jak wiesz, czyli lepiej jakąś sprawdzoną konstrukcję, która nie wymaga aż takiej ingerencji :D