Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Check Engine i Brak Mocy przy N16 2,2

Gość Mruwwa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wlasnie mi się to przytrafilo. Jadąc spokojnie jak gdyby nigdy nic przy redukcji biegu zapaliła mi sie kontrolka ''check engime'' , potem zamuła zero mocy silnika i obroty na 1250 obrotów się normują, daje gazu i nic nawet wskazówka nie obrotów nie ruszy sie.

Wyłączam silnik odpalam na nowa i wszystko ok, dajepowoli gazu, ok. Obroty spadają i znowu sytułacja jak wczesniej.

Pomocy

• 1 miesiąc temu...

Mam podobny problem, zdiagnozowałeś błąd?

Kolego przyczyn jak i napraw może być wiele i każdy może mieć inną usterkę. sciana.gif
Już kiedyś dawałem pliczek - zbiór z ciekawymi wypowiedziami. Wystarczy poszukać a na pewno byś znalazł. zolta.gif

• 5 miesięcy temu...

Witam w mim nissanie primera 2.0 td zapaliła się kontrolka ''check engime' diagnoza wykazała kod 0094 awaria obwodu zaworu sterującego kątem wyprzedzenia wtrysku paliwa, wykręciłem cewkę wyczyściłem sitko, zbadałem opór na cewce przewody 2 i 3 ma 15 omów tylko na wejściu na przewodach znalazłem na forum ma być napięcie 12 V a u mnie jest tylko 0,60 V, nie wiem gdzie dalej szukać ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...