nrb Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Koledzy, z racji coraz niższych temperatur i większego zużycia benzyny mam pytanko. Ponieważ mam prostą instalację która przełącza na gaz tylko po przekroczeniu zadanych obrotów, niezależnie od temperatury, pytanie brzmi: czy przełączenie na gaz przy bardzo zimnym silniku jest groźne? Coś można uszkodzić, coś się szybciej zużyje? Mam BLOSa który jest raczej niewrażliwy na temperaturę i po przełączeniu silnik pracuje jak najbardziej poprawnie. Moc, obroty - takie jak na benzynie, nic nie szarpie. Tylko nie wiem czy czegoś nie zepsuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik14 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 jedni mowia ze zle inni ze dobrze. wg mnie nie paluj go zanim nie zlapie temp a jedyne co moze sie spsuc to membrany szybciej padnal w parowniku co i tak jest tansze niz rozgrzewanie na benzynie. ja tak jezdze juz dlugo i poprzednim autem tez a gosc nissanem tylko na samym lpg walnal 500tys km bez kropli benzyny i remontu nie robil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Membrany wymieniłem tydzień temu to mam nadzieję że jeszcze pożyją :-) a kosztowały tyle co 6 litrów benzyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik14 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Wg mnie pozyja przynajmniej 3 lata a przez ten czas spalilbys o wiele wiecej benzyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 ważne aby auta nie pałować jak nei jest rozgrzane, w nismo miałem przełączanie na 10st i było git żadnych problemów, gaz wtedy jest na minusie, ale prawa noga bardzo lekka do czasu ruchu na wskaźniku temperatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.