reddragon Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Musze dolać trochę oleju do skrzyni biegów bo mi wyciekło przy wymianie półośi, powiedzcie gdzie w tym modelu (silnik 1.6) jest korek wlewowy? i jak najlepiej to dolać bo czytałem że nie idzie go wykręcic czasem i sie dolewa przez jakies rurki itp. Tylko bardzo proszę nie piszcie ze temat był 1000 razy poruszany bo szukam i szukam i nic konkretnego nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 linka na dolewkę a korek na poziom -wlewowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Ja mam w P10 jak otworzysz maskę to w połowie skrzyni biegów patrząc od przodu samochodu(w P11 pewnie tak samo te same silniki), klucz na kwadrat tak jak masz klucze nasadowe. tylko trochę musisz obszlifować bo jest trochę mniejszy. I kup z dobrej stali najlepiej chrome- vanadium ( krótka przedłużka do kluczy nasadowych ) w brico itp. ok 9 zł. Lejek plus wężyk sklejasz taśmą izolacyjną i wlewasz, jak będzie się przelewać zakręcasz i gotowe Pierwszy klucz się ukręcił ale drugi "chrome - vanadium" dał radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Koledzy do tego korka pasuje idealnie grzechotka na 3/8 tylko dobrej firmy bo sie rozsypie a co do wlewania oleju to do apteki podjechać kupić największą strzykwake ma ona około 300ml koszt około 3zł kawałek węzyka i po problemie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reddragon Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Dzięki za odpowiedzi, będę próbował to odkręcić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.