Gość jarett Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Czołem, od kilku dni moja żona jest posiadaczką micry K12. Tylna wycieraczka w tym aucie ma dziwne kaprysy - nieraz zatrzymuje się w połowie szyby (mimo, że jest włączona na pracę ciągłą), w losowych momentach nagle rusza, nieraz nie włącza się gdy się jej każe a po wyłączeniu i odczekaniu kilkunastu sekund, ponownym włączeniu - znów działa poprawnie. Generalnie rządzi nią teoria chaosu. Czy ktoś coś takiego miał i jak sobie z tym poradził? PS1. Czy to normalne, że w czasie deszczu szum chlapiącej na podwozie wody jest tak słyszalny jakby prawie bagażnik był otwarty (szczególnie właśnie z tyłu). Zawsze jeździłem dużo większymi autami i w sumie nie wiem czy w takich maluchach tak po prostu ma byc? PS2. Ponadto słychać w lewym przednim kole przenikliwy pisk. Pojawia się on po przejechaniu kilku(nastu) km (gdy hamulce się nagrzeją?) jest wyraźnie słyszalny przy każdej niemal prędkości. Cichnie w przypadku lekkiego nawet naciśnięcia hamulca. Po zdjęciu koła wszystko wygląda w miarę normalnie (tarcze i klocki jeszcze nie kwalifikują się do wymiany). Ponadto na przeglądzie wyszło, że na lewym kole ma dużo większe opory toczenia (o 60%!). Ponoć diagnosta zasugerował mojej żonie "przeczyszczenie zblokowania koła" ale nie wiem czy czegoś nie przekręciła O co może chodzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mig Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Tylna wycieraczka w tym aucie ma dziwne kaprysy U mnie czasem wycieraczka zatrzymuje się ciut "za wysoko", ale u Ciebie wygląda to zwyczajnie na przetarciu jakiegoś przewodu albo niestykanie styku Czy to normalne, że w czasie deszczu szum chlapiącej na podwozie wody jest tak słyszalny jakby prawie bagażnik był otwarty (szczególnie właśnie z tyłu). Niestety to całkowicie normalne. Podłoga bagażnika i nadkola są z cienkiej blachy, więc szczególnie jak bagażnik jest pusty często mam wrażenie, że woda niemal chlapie po plecach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Co do punktu 3 to,np.trzyma ci zacisk na kole.(wyczyścić i przesmarować sworznie Micra jest bardzo słabo wyciszona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaw-8 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Ja mogę tylko dodać, że tak jak manix napisał bardzo często przecierają się kable. Znajdują się one w osłonie gumowej prawej między dachem a klapą. Miałem podobny problem-nie można było zamknąć samochodu, brak oświetlenia bagażnika i właśnie wycieraczka raz działała raz nie (najgorzej jest w wilgotne dni). Koszt lutowania 20 zł. Można to zrobić samemu. Zabawa na ok 30 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarett Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Wielkie dzięki. Dopiero zauważyłem, że ktoś mi odpowiedział. Dziwne - nie dostaje maili z powiadomieniami chociaż zaznaczyłem, ze chce. Z wycieraczką zawalczę później, teraz mam dużo poważniejszy problem - http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/87627-k12-pluje-olejem/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Meile dostajesz gdy o cos zapytasz na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyg4nek Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 ...co do wycieraczki, to czy może ktoś mi napisze, który bezpiecznik odpowiada za jej działanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.