sauron Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Witam. Mam do Was gorąco prośbę - chcę kupić silnik do Primery P11 2,0TD 2001r. Czy do tego auta będzie pasował silnik z Primery z 97r. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 teoretycznie tak ,,,, ale nie ty masz silnik z turbo a tamten był gołym prostym dieslem ,,, jakbyś wywalił całą elektronikę od siebie to pewnie by to działało ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sauron Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Gorąca prośba. Zerknij proszę na to ogłoszenie i napisz czy będzie pasował. http://allegro.pl/nissan-primera-p11-2-0-td-silnik-i2868981902.html Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 W misce olejowej muszą być dwa wyjścia na przewody olejowe (silnik i turbo) Na zdjęciach nie widać Silnik musi być na osprzęcie bosch a nie zexel abyś potem uniknął kombinacji z podkładkami pod wtryskiwacze Druga sprawa że nie chce mi się wierzyć aby silnik z 97 miał tak niski przebieg, Najlepiej to kup z angola jakiś po 99 z poliftówki w 2001 była inna kokrywa zaworów ale to nie przeszkadza Ja też jak wymieniałem to na taki z czarną a nie srebrną Ten silnik z 97 jest na 80% na zexlu i ja bym osobiście sobie go odpuścił Poszukaj rozbitka z Anglii i niech ci wytną z niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sauron Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Tak więc... kupiłem ten silnik ( sprzedawca zgodził się montaż silnika przed dokonaniem zapłaty ). Jedyne co należało podmienić to koło pasowe pompy wtryskowej i ... działa . Dziele się tą informacją gdyby ktoś miał obawy przed kupnem takiego silnika do p11. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.