Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] diesel dużo pali, brak mocy

Gość cendyman7

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cendyman7

Witam. Jestem Użytkownikiem Almery 1998 przebieg 260000km jak w temacie od pewnego czasu mam dziwny problem auto zaczeło spalać wiecej zupy okolo 9,5 l na 100km znacznie osłabło wieksza górka sprawia że jest zmulone na 2 biegu predkośc okolo 40 km max i ma jakieś opory :( Dodatkowo auto dziwnie wyje w przediale od 1000 do 2000 obrotów bezznaczenia czy jest to bieg jałowy czy każdy inny. Jakieś 2 tyg temu przy mrozach znalazłem resztki otuliny na silniku oraz wyszarpaną otuline na masce i ślady pazurków pewnie kuna (Sierść psa pomogła) :D Pojechałem do "znajomego mechanika" bo myślałem, że przegryzła jakieś przewody po sprawdzeniu przez niego stwierdził, że wszystko ok i stwierdził że to musi być pompa paliwa i musze dać do regeneracji (nie chce mi sie wierzyć) ze względu na to że pracuje i potrzebuje autko do dojazdu do pracy nie oddałem jeszcze do naprawy choć zastanawiam sie nad innym mechanikiem w Walbrzychu może kogoś polecacie? Mechanik u którego byłem bo ktoś mi go polecił wydaje mi się że olal sprawe bo mu sie nie chciało:/ Dodam że z prawej strony na silniku poniżej wlewu mam olej który się spala przy jeździe, a on nawet tego nie zauważył.

Rozrząd auta był robiony jakieś 4 miesiące temu. Może ktoś miał podobny problem, Proszę o pomoc albo jakieś sugestie bo auto stało sie smokiem na ropę z góry dzięki. Sorki jeśli troszkę nie zrozumiale napisałem ale to mój 1 temat.

Jak filtry i odpalanie poranne wygląda

Gość cendyman7

Odpalanie bez zarzutu od kopa:) z tym ze przy zimnym silniku wystepuje falowanie tak 800--->1000 i z powrotem. Jak był duży mróz miał problem ale to chyba wina akumulatora (do wymiany) filtry wymienione razem z rozrzadem. Ciekawi mnie to wycie jakby turbina ale ja nie mam turbiny :/

sprawdzałeś teraz filtr powietrza i rurę ssącą ten gwizd może być właśnie z tego

Jaki masz silmi CD20 (gaz na linkę) czy CD20E (z nastawnikiem HDK gaz elektryczny)

Co do falowania poczytaj temat http://forum.nissank...lowanie-obrotw/

a jesteś pewien, ze rozrząd dobrze założony?

te problemy z większym spalaniem i mała moca nie pojawiły się wraz z jego wymianą?

ps

filtr paliwa jak dawno wymieniałeś?

Gość cendyman7

rozrząd był robiony i te objawy nie występowały dopiero teraz przed zimą i te gwizdy masakra sprawdze jeszcze filtry trudne to ? chyba dopóki nie oddam to można gdybać ;-) może być to luźny napinacz ? czy te wycie mogło by być od nniego ?

mój silnik to cd-20

Jak CD 20 to linak Obroty ustawiasz na pompie śrubą

Druga sprawa to jak się nie mylę masz u siebie tzw ssanie Dźwignie do przestawiania kąta wtrysku w celu rozgrzania silnika Jeśli poszły na tym uszczelki to będzie ci jarać jak głupi albo i ciec Ja bym zaczął od tego po filtrach

Oj coś mi się zdaje że jesteś skazany na łaskę mechaników, skoro pytasz czy filtry ciężko sprawdzić :) do tego nie masz czerwonego a na pewno zielonego pojęcia o czymkolwiek w Nysie. Nikt Ci tu na forum nie naprawi samochodu na gębę Możemy doradzić co sprawdzić ale inwencja twórcza należy do ciebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...