Gość HoseAntonio Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Witam. Mam problem ze stale święcącą się kontrolką płynu do spryskiwacza. Z tego co ustaliłem (a raczej jestem laikiem w tych sprawach) zawiesza mi się pływak w zbiorniku. I tu moje pytania: - czy jest to wina zawieszającego się pływaka? - jeśli tak to jak pozbyć się tego problemu? - jeśli nie to co jest przyczyną? Z góry dziękuję za odpowiedż, bo dość mam patrzenia na komunikat na wyświetlaczu, który mi o tym ciągle przypomina. Jadę... wciskam "BACK"...jadę...wciskam "BACK"...jadę...wciskam"BACK".... i tak aż dojadę. MASAKRACJA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 opisz temat jak nalezy bo ci ktos to wywali do kibla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Najpierw wypadałoby zdiagnozować, czy czujnik poziomu płynu w spryskiwaczu działa na zwarcie czy na rozwarcie. Często może być winna sama kostka (jak działa na zwarcie, a w kostce z kablami zrobiło się zwarcie od brudu i korozji, to będzie pokazywać komunikat o niskim poziomie płynu non stop, ja już temat pordzewiałych styków w P12 przerabiałem z pięć razy, wystarczyło rozbebeszyć kostkę, wyjąć styki, poczyścić do żywego metalu a później napchać do środka smaru do pełna aby wilgoć nie miała już tam dostępu i póki co jest spokój... w tym samym miejscu, drugi raz usterka nie powtórzyła się nigdy). Ostatnio, jedna z bardziej upierdliwych dotyczyła kostki przy włączniku świateł cofania i kamery cofania, na skrzyni biegów. Upaliło styki we włączniku. Nie wiem jak w P12, ale na pewno w Micrze jak miałem rozerwany silniczek od spryskiwacza tylnej wycieraczki, to aby wymontować cały zbiornik trzeba ponoć zdejmować zderzak (!!!), ale udało mi się do samego silniczka dostać po zdemontowaniu nadkola... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HoseAntonio Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Dzięki za odpowiedź. Zacznę od kostki, zderzak na razie sobie odpuszczę i zostawię to raczej komuś bardziej rozgarniętemu w tym temacie. opisz temat jak nalezy bo ci ktos to wywali do kibla ŚMIAŁO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.