and_pec Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 bo w koło wchodzi podobno tylko 35L. To ile ty masz na tą wieś że ci ~30 litrów gazu nie starczy mając LPG co kilka kilometrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 ma 100 km ale w primerze wchodzi mi 55, poprostu lubie miec duzy zasieg, a nie co chwila tankowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 nie brzydka ,,, a co myślicie o altimach i maximach zaczynają sie u nas pojawiać ,,, MAXIMA jest gut ,piekna i elegancka ,jak narazie kombi (wozek dla dziecka) ale murano myślę że jest super,no i oczywiście musi być japończxyk w tym moim z germanizowanym świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 w tym moim z germanizowanym świecie A skąd jestes dokładnie? Bo ja z Opolskiego i tu panuje jedna opinia: Wszystko co niemieckie 7 razy gut. Jak nie masz golfa III, IV, passata albo tourana to jesteś głąb,wieśniak i nie wiesz co to prawdziwa motoryzacja. Koniecznie w TDI bo PB to nie przystoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 podoba mi sie ja tam śmigam na tzw "Pierdzie Bawoła " i jest ok , tak czy inaczej kto nie widział na SB nie sobie kliknie i zobaczy co zrobili z japońca ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Tofu przez Ciebie nie zasne ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 spoko ja nie śpię ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 A skąd jestes dokładnie? Bo ja z Opolskiego i tu panuje jedna opinia: Wszystko co niemieckie 7 razy gut. Jak nie masz golfa III, IV, passata albo tourana to jesteś głąb,wieśniak i nie wiesz co to prawdziwa motoryzacja. Koniecznie w TDI bo PB to nie przystoi Rydułtowy czyli kopalnia,i,slązacy z krwi i kości, a wkoło 'nimiecki auta to ja,a najlepi vałwyja i ropniok'w pracy mam to samo ,pomimo że też jestem ślązakiem to lubię fury japońców,i tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Ogólne przkonanie że wszystko co de to je gut a inne to złe Nie powiem że niemieckie są złe bo takim A4 b6 w 130 tdi bym nie pogardził, ale z dwojga do wyboru (accord i audi) wybrałbym honde JPN forever Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Ja jakby miał sie wyrzec japońskiej marki składanej przez anglików (takie są fakty) to wybrałbym skodę octawię albo superb. W firmie mam te samochody i jakoś patrzcie chłopaki nie mogą ich zajeździć pomimo że się bardzo starają a ja swojego technicznego opla COMBO co raz zaprowadzam na coś. Ostatnio to mi magiel w nim poleciał a teraz termostat zaciął Nie wspomnę już że te CDTi mają EGRa elektrycznego który się wykłada po około 100kkm i trzeba czyścić potem cały kolektor i wymieniać zawór, Oczywiście też już to przerabiałem. Tak że żadnego Opla co by nie mieć hopla Mamy jedną insignie to też się sypie już od skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 skodę octawię albo superb. Alternatywa Składam te auta (octavie II) i pomimo swojej prostoty zaskakująco wytrzymałe Ale niestety brzydkie Superb-jak najbardziej jestem ZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 zagazowaną octawią, szła jak do ognia pomimo ostrej jazdy i nadal ma sie dobrze Ostatnio przyjechała Occia z 2000 r która na tdi przejechała 1.350.000 km na całkowite sprawdzenie stanu samochodu. I ku wszystkim zdziwienie bo ani rdzy. silnik troche wyżyłowany już ale tragedii nie było,srednia kompresja 26,nic nie popalone,wszystko sprawne Tyle że nadal mnie odstrasza bo brzydal z niej ogromny a w środku era kamienia łupanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Może i brzydal faktycznie ,jeżdzi sie nieżle, taka jak ja śmigam ma przelatane 120tyś.na lpg i jest wszystko ok. jedynie teraz cos z zawiecha nie tak ,no i mały motorek 1.6 ,po zatm jest ok.jak to mowi mój kierownik jest to służbowy samochod terenowy,ma sie zwrocic firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 a no właśnie Brzydal siekierką poprawiany Coś tam niby porawili w 3-ciej generacji ale to jednak ten sam brzydal tylko w makijażu :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) brzydal tylko w makijażu :devil: Proszę http://overdrive.in/image_gallery/2496 Niczym Jola Rutowicz Mimo tapety i tak wyglada jak koń Edytowane 24 Grudnia 2012 przez and_pec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extmz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Witam, fajnie natknąć się na luźny temat ale bardzo na czasie (również moim) ... wiec moja prima WP11/99 2.0 Pb+LPG ma 315kkm (z czego 125kkm na LPG) i czas już się przesiąść nie wiem jak innych wrażenie ale dla mnie jest trochę przy ciężka (czołgowaty jak mawia moja żona i nie za bardzo chce mnie wyręczać gdy sytuacja pozwala) i chciałbym tym razem coś "lżejszego" - większość trasy jaką pokonuję to miasto + kawałek obwodnicy Krakowa (~35+35km dziennie), trasy 1/m-c ~700km (średnio 18kkm rocznie) ponieważ człowiek się starzeje i jakoś leniwieje myślę o automacie bo w końcu większość trasy to machanie lewarkiem po mieście i tak zastanawiam się nad (cena 15 - 25 kpln): 1.Prius >2005 r.(nie koniecznie ze względu na hybrydę tj. ekologia - gaz wychodzi lepiej) ale rozwiązanie automatu5gwiazdek 2.Lancer kombi - są wersje z tip-tronikiem 3.C4 picasso (ten krótszy), są wersje z półautoamtem i (pełnym)automatem, za lokalizację lewarka +++ 4.Legacy/Forester ? Marzeniem (stylizacyjnym) jest obecna Honda Stream ale skośnookie nie chcieli w niej kierownicy po "właściwej" stronie zamontować :-( Wyrażam wdzięczność za naprowadzanie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Wyrażam wdzięczność za naprowadzanie :-) A może honda accord kombi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extmz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 A może honda accord kombi?? a tak, też brałem pod uwagę - ale hondy kombi to takie strasznie nieudane za wyjątkiem aktualnej accord ale ta poza moim zasięgiem (no i jeszcze obecny stream - też poza zasięgiem, tym razem nie koniecznie cena) anyway thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) a tak, też brałem pod uwagę http://otomoto.pl/honda-accord-uczciwe-ogloszenie-bez-bajek-C27447744.html takie na szybko wiadomo trzeba poszukać dokładnie i wyłuskać wisienkę Stream to chyba tylko dlatego poza zasięgiem( jak na razie bo jeszcze chwilka i będzie można rejestrować) że kierownica po prawej Edytowane 6 Stycznia 2013 przez Mateusz_P11_144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zdecydowanie Legacy, ja będę kiedyś szukał kombi albo Outbacka. Auto nie do wyrzucenia z drogi, napęd na 4 buty, mocne silniki - nawet te bez turbiny dają radę. No i ten niepowtarzalny wygląd, drzwi bez ramek :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extmz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 tak outback ma to coś, ale i silniki trochę dużo jak na większość jazdy po mieście nrb - a jak z (bez)awaryjnością i serwisem boxerów? Mateusz - dziwny ten opis z ogłoszenia co podesłałeś (zniechęcający ), jednak zbyt "karawanisto" ta honda wygląda, dopiero te od 2008/2009 w wersji kombi są fajne tak, stream nieosiągalny przez kierę, nawet po zmianie prawa to nie wobrażam sobie wyprzedzania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Mateusz - dziwny ten opis z ogłoszenia co podesłałeś (zniechęcający ), jednak zbyt "karawanisto" ta honda wygląda, dopiero te od 2008/2009 w wersji kombi A wg mnie własnie dobrze że ktoś piszę że auto mialo porysowane to czy tamto,oraz co było lakikerowane. nie sciemnia przynajmniej że jest to igła bez wkładu. Karawaniasto-tu się zgodzę. Mi akurat się żaden kombi nie podoba prócz Audi A4 B6 (i jako jedyne audi bo jak dla mnie reszta to kosmosy i dziwactwa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 tak outback ma to coś, ale i silniki trochę dużo jak na większość jazdy po mieście nrb - a jak z (bez)awaryjnością i serwisem boxerów? Serwis: części trochę droższe niż do Nissana. Ale też z drugiej strony Subaru się nie psuje :-) wiadomo też że zależy jak się jeździ, jeśli mocno sportowo to szybciej będą części lecieć. Ale ogólnie bardziej bezawaryjne niż Nissan. Spalanie rzeczywiście może wyjść trochę większe, ale i mój Nissan nie pali wcale mało (12-13 po mieście). Te 1-2 litry za 50 KM więcej pod maską - moim zdaniem warto :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowak1 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 he, dobry wątek:) już myślałem że tylko ja mam taki problem... przeglądam auta, i jakoś nic mi nie podchodzi jako auto które byłoby godnym następcą primery.... i póki co, pojechałem dzisiaj do urzędu wymienić dowód rejestracyjny na kolejne pieczątki badania technicznego, bo już mi miejsca brakuje primera jest już 5 lat ze mną, przejechałem nią jakieś 80tkm, jest już 230tkm, a chodzi jak złoto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Jak masz 30 tys to ja bym szarpał Honde Accord w 2.2 I-CTDi 140 KM MARZENIE!! Edytowane 15 Stycznia 2013 przez Mateusz_P11_144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi