Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jeśli nie nissan p11 to co?

reddragon
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

bo w koło wchodzi podobno tylko 35L.

To ile ty masz na tą wieś że ci ~30 litrów gazu nie starczy mając LPG co kilka kilometrów

ma 100 km ale w primerze wchodzi mi 55, poprostu lubie miec duzy zasieg, a nie co chwila tankowac

nie brzydka ,,, a co myślicie o altimach i maximach zaczynają sie u nas pojawiać ,,,

MAXIMA jest gut ,piekna i elegancka ,jak narazie kombi (wozek dla dziecka) ale murano myślę że jest super,no i oczywiście musi być japończxyk w tym moim z germanizowanym świecie :whistle:

Gość Mateusz_P11_144

w tym moim z germanizowanym świecie :whistle:

A skąd jestes dokładnie?:D

Bo ja z Opolskiego i tu panuje jedna opinia: Wszystko co niemieckie 7 razy gut. Jak nie masz golfa III, IV, passata albo tourana to jesteś głąb,wieśniak i nie wiesz co to prawdziwa motoryzacja. Koniecznie w TDI bo PB to nie przystoi ;)

A skąd jestes dokładnie? :D

Bo ja z Opolskiego i tu panuje jedna opinia: Wszystko co niemieckie 7 razy gut. Jak nie masz golfa III, IV, passata albo tourana to jesteś głąb,wieśniak i nie wiesz co to prawdziwa motoryzacja. Koniecznie w TDI bo PB to nie przystoi ;)

Rydułtowy czyli kopalnia,i,slązacy z krwi i kości, a wkoło 'nimiecki auta to ja,a najlepi vałwyja i ropniok'w pracy mam to samo ,pomimo że też jestem ślązakiem to lubię fury japońców,i tak zostanie

Gość Mateusz_P11_144

Ogólne przkonanie że wszystko co de to je gut a inne to złe ;)

Nie powiem że niemieckie są złe bo takim A4 b6 w 130 tdi bym nie pogardził, ale z dwojga do wyboru (accord i audi) wybrałbym honde ;)

JPN forever ;)

Ja jakby miał sie wyrzec japońskiej marki składanej przez anglików (takie są fakty) :) to wybrałbym skodę octawię albo superb. W firmie mam te samochody i jakoś patrzcie chłopaki nie mogą ich zajeździć pomimo że się bardzo starają a ja swojego technicznego opla COMBO co raz zaprowadzam na coś. Ostatnio to mi magiel w nim poleciał a teraz termostat zaciął Nie wspomnę już że te CDTi mają EGRa elektrycznego który się wykłada po około 100kkm i trzeba czyścić potem cały kolektor i wymieniać zawór, Oczywiście też już to przerabiałem. Tak że żadnego Opla co by nie mieć hopla :D Mamy jedną insignie to też się sypie już od skrzyni.

Gość Mateusz_P11_144

skodę octawię albo superb.

Alternatywa ;)

Składam te auta (octavie II) i pomimo swojej prostoty zaskakująco wytrzymałe :)

Ale niestety brzydkie ;)

Superb-jak najbardziej jestem ZA :)

Gość Mateusz_P11_144

zagazowaną octawią, szła jak do ognia pomimo ostrej jazdy i nadal ma sie dobrze

Ostatnio przyjechała Occia z 2000 r która na tdi przejechała 1.350.000 km na całkowite sprawdzenie stanu samochodu.

I ku wszystkim zdziwienie bo ani rdzy. silnik troche wyżyłowany już ale tragedii nie było,srednia kompresja 26,nic nie popalone,wszystko sprawne ;)

Tyle że nadal mnie odstrasza bo brzydal z niej ogromny ;)

a w środku era kamienia łupanego ;)

Może i brzydal faktycznie ,jeżdzi sie nieżle, taka jak ja śmigam ma przelatane 120tyś.na lpg i jest wszystko ok. jedynie teraz cos z zawiecha nie tak ,no i mały motorek 1.6 ,po zatm jest ok.jak to mowi mój kierownik jest to służbowy samochod terenowy,ma sie zwrocic firmie.

a no właśnie Brzydal siekierką poprawiany Coś tam niby porawili w 3-ciej generacji ale to jednak ten sam brzydal tylko w makijażu :devil: :devil:

• 2 tygodnie później...

Witam, fajnie natknąć się na luźny temat ale bardzo na czasie (również moim) ...

wiec moja prima WP11/99 2.0 Pb+LPG ma 315kkm (z czego 125kkm na LPG) i czas już się przesiąść

nie wiem jak innych wrażenie ale dla mnie jest trochę przy ciężka (czołgowaty jak mawia moja żona i nie za bardzo chce mnie wyręczać gdy sytuacja pozwala) i chciałbym tym razem coś "lżejszego"

- większość trasy jaką pokonuję to miasto + kawałek obwodnicy Krakowa (~35+35km dziennie), trasy 1/m-c ~700km (średnio 18kkm rocznie)

ponieważ człowiek się starzeje i jakoś leniwieje myślę o automacie bo w końcu większość trasy to machanie lewarkiem po mieście

i tak zastanawiam się nad (cena 15 - 25 kpln):

1.Prius >2005 r.(nie koniecznie ze względu na hybrydę tj. ekologia - gaz wychodzi lepiej) ale rozwiązanie automatu5gwiazdek

2.Lancer kombi - są wersje z tip-tronikiem

3.C4 picasso (ten krótszy), są wersje z półautoamtem i (pełnym)automatem, za lokalizację lewarka +++

4.Legacy/Forester ?

Marzeniem (stylizacyjnym) jest obecna Honda Stream ale skośnookie nie chcieli w niej kierownicy po "właściwej" stronie zamontować :-(

Wyrażam wdzięczność za naprowadzanie :-)

A może honda accord kombi??

a tak, też brałem pod uwagę - ale hondy kombi to takie strasznie nieudane za wyjątkiem aktualnej accord ale ta poza moim zasięgiem (no i jeszcze obecny stream - też poza zasięgiem, tym razem nie koniecznie cena)

anyway thx

Gość Mateusz_P11_144

a tak, też brałem pod uwagę

http://otomoto.pl/honda-accord-uczciwe-ogloszenie-bez-bajek-C27447744.html

takie na szybko ;)

wiadomo trzeba poszukać dokładnie i wyłuskać wisienkę ;)

Stream to chyba tylko dlatego poza zasięgiem( jak na razie bo jeszcze chwilka i będzie można rejestrować) że kierownica po prawej ;)

Edytowane przez Mateusz_P11_144

Zdecydowanie Legacy, ja będę kiedyś szukał kombi albo Outbacka. Auto nie do wyrzucenia z drogi, napęd na 4 buty, mocne silniki - nawet te bez turbiny dają radę. No i ten niepowtarzalny wygląd, drzwi bez ramek :-)

tak outback ma to coś, ale i silniki trochę dużo jak na większość jazdy po mieście

nrb - a jak z (bez)awaryjnością i serwisem boxerów?

Mateusz - dziwny ten opis z ogłoszenia co podesłałeś (zniechęcający :thumbsdown: ), jednak zbyt "karawanisto" ta honda wygląda, dopiero te od 2008/2009 w wersji kombi są fajne

tak, stream nieosiągalny przez kierę, nawet po zmianie prawa to nie wobrażam sobie wyprzedzania...

Gość Mateusz_P11_144

Mateusz - dziwny ten opis z ogłoszenia co podesłałeś (zniechęcający :thumbsdown: ), jednak zbyt "karawanisto" ta honda wygląda, dopiero te od 2008/2009 w wersji kombi

A wg mnie własnie dobrze że ktoś piszę że auto mialo porysowane to czy tamto,oraz co było lakikerowane.

nie sciemnia przynajmniej że jest to igła bez wkładu. ;)

Karawaniasto-tu się zgodzę. Mi akurat się żaden kombi nie podoba prócz Audi A4 B6 ;)(i jako jedyne audi bo jak dla mnie reszta to kosmosy i dziwactwa)

tak outback ma to coś, ale i silniki trochę dużo jak na większość jazdy po mieście

nrb - a jak z (bez)awaryjnością i serwisem boxerów?

Serwis: części trochę droższe niż do Nissana. Ale też z drugiej strony Subaru się nie psuje :-) wiadomo też że zależy jak się jeździ, jeśli mocno sportowo to szybciej będą części lecieć. Ale ogólnie bardziej bezawaryjne niż Nissan. Spalanie rzeczywiście może wyjść trochę większe, ale i mój Nissan nie pali wcale mało (12-13 po mieście). Te 1-2 litry za 50 KM więcej pod maską - moim zdaniem warto :-)

• 2 tygodnie później...

he, dobry wątek:) już myślałem że tylko ja mam taki problem... przeglądam auta, i jakoś nic mi nie podchodzi jako auto które byłoby godnym następcą primery.... i póki co, pojechałem dzisiaj do urzędu wymienić dowód rejestracyjny na kolejne pieczątki badania technicznego, bo już mi miejsca brakuje :) primera jest już 5 lat ze mną, przejechałem nią jakieś 80tkm, jest już 230tkm, a chodzi jak złoto...