NEO NFS Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Moim zdaniem porównywalna do p11 klasą komfortu jazdy i bez awaryjności jest tylko Volvo V40 ale tylko wersja T6 lub V70, tyle że drogie graty! Ale nie wpi:) je tak ruda:) H. Accord to przerost formy nad treścią-tylko tyle że ma ładną budę!- i na tym koniec przyjemności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 V40 jest sporo mniejsze niż Primera, szczególnie bagażnik. To mnie powstrzymało bo też o nim myślałem jak szukałem WP11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek85fcb Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Dodam od siebie, Ford C-Max generacja 2007-2010 z silnikiem 1.6 TDCi 90KM (brak DPF-u i koła dwumasowego, turbina bez zmiennej geometrii). Także zastanawiałem się nad następcą Primery, ale póki co moja jeździ bezproblemowo i gdyby nie rdza to nie myślałbym o zmianie na cos nowszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 V40 jest sporo mniejsze niż Primera, szczególnie bagażnik. To mnie powstrzymało bo też o nim myślałem jak szukałem WP11. V40 nowe na bazie focusa czy mówisz o starszym? V40 to jest o klasę niżej - Almera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 V40 nowe na bazie focusa czy mówisz o starszym? V40 to jest o klasę niżej - Almera Mówiłem o tym starszym. Ale tak z wyglądu to nowsze wydaje się jeszcze mniejsze ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Accord to przerost formy nad treścią-tylko tyle że ma ładną budę!- i na tym koniec przyjemności! Bardzo udane jednostki i układy napędowe,brak problemów z elektroniką która neistety czesto siada w nowych autach,wyglad poniekąd ponadczasowy bo nadal może się podobać mimo kanciastych kształtów,wyposażenie bardzo bogate w standardzie, dla leniuchów lub miastowych bardzo udana i mało awaryjna skrzynia automatyczna. Ogólnie same plusy Mam na mysli moje odczucia sąsiad ma accorda z 2005 w ON od nóweczki i prócz napraw bieżących nie zawiodła nigdy. Z chęcią bym ją odkupił ale niestety nie chce sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daryka Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Dodam od siebie, Ford C-Max generacja 2007-2010 z silnikiem 1.6 TDCi 90KM (brak DPF-u i koła dwumasowego, turbina bez zmiennej geometrii). Także zastanawiałem się nad następcą Primery, ale póki co moja jeździ bezproblemowo i gdyby nie rdza to nie myślałbym o zmianie na cos nowszego. a w jakich miejscach CI gnije ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Mówiłem o tym starszym. Ale tak z wyglądu to nowsze wydaje się jeszcze mniejsze ;-) Bo to jest Ford Focus Volvo jest droższe w utrzymaniu, mówię tutaj o naprawach i częściach zamiennych np. elementy przedniego zawieszenia (końcówki kierownicze, łaczniki, wachacze...... ) Bardzo udane jednostki i układy napędowe,brak problemów z elektroniką która neistety czesto siada w nowych autach,wyglad poniekąd ponadczasowy bo nadal może się podobać mimo kanciastych kształtów,wyposażenie bardzo bogate w standardzie, dla leniuchów lub miastowych bardzo udana i mało awaryjna skrzynia automatyczna. Ogólnie same plusy Mam na mysli moje odczucia sąsiad ma accorda z 2005 w ON od nóweczki i prócz napraw bieżących nie zawiodła nigdy. Z chęcią bym ją odkupił ale niestety nie chce sprzedać Potwwierdzam, pytam sie czasami znajomego z serwisu specjalizujacego sie w autach Japońskich (nie ASO) jakiego Japończyka mam teraz kupić..... odpowiedź: Hondę lub Toyotę........ ale mi sie nie podobają....... myślę o mondeo MK4 2.0 + oczyiscie LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Hondę lub Toyotę........ ale mi sie nie podobają....... myślę o mondeo MK4 2.0 + oczyiscie LPG Toyota też juz z D4D z DPF nie jest taka bezawaryjna. A mk4 to fakt Kozak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek85fcb Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 a w jakich miejscach CI gnije ? progi, lewy blotnik, lekko ranty drzwi, przed zimą dałem podwozie do zabezpieczenia antykorozyjnego, może to spowolni trochę proces. Ogólnie ruda to słaby punkt chyba wszystkich marek z Japonii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Ogólnie ruda to słaby punkt chyba wszystkich marek z Japonii. Niestety ;( Mazda 3 gnije już po 3 latach jazdy po EU drogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 co nie zmienia tematu że wytrzymują wiecej jak reszta ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 No pewnie Jak kupisz i na japoncu zrobisz konserwe to masz nie dosyć ze pewny mechanicznie to jeszcze blacharsko ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek85fcb Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 To trzeba robić konserwę zaraz po wyjeździe po fabryki i przed zimą, to po co wydawałbym tyle kasy na auto z salonu skoro musze jeszcze je zabezpieczać dodatkowo ? Dla mnie to jest lekceważenie klienta i nie zdziwię się, jak marki japońskie znajdą się w odwrocie niedługo, a po drogach będą jeździły same vw i pochodne :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi