Gość Bombel84 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Witajcie Moją Micrą od momentu zakupu przejechałem 700km i po dzisiejszej dłuższej trochę trasie (100km) postanowiłem Was się jednak o coś zapytać. Chodzi o skrzynie biegów. Wcześniej jeździłem pierwszą Astrą tam skrzynia chodziła lekko bardzo bardzo. Jak kupiłem Micre wydawało mi się że skrzynia w niej chodzi ciężko, pomyślałem że pewno to wina Astry i braku przyzwyczajenia. Jednak po przejechaniu dzisiaj 100km normalnie w prawej ręce mam zakwasy. 1 bieg - wbija się w miarę spoko 2 bieg - dość dobrze ale trzeba mocniej pociągnąć 3 bieg - tutaj jest największy problem gdyż po sprowadzeniu z jedynki czy 2 drążek nie wraca do pozycji neutralnej tylko lekko do środka ale dosłownie 2 cm może i aby wrzucić 3 trzeba machnąć drązkiem w prawo a potem wbijać 3 4 bieg - wchodząc z 3 na 4 trzeba dość porządnie pociągnąć aby weszła (ostatnio prowadziła moja żona to przy paru próbach skrzynia zacharczała - zresztą powiedziała że więcej tym autem nie pojedzie 5 bieg - tutaj raczej problemów nie ma też trochę ciężko ale do przeżycia Luz - tutaj moim skromnym zdaniem jest najgorzej, zrzucanie biegu do luzu jest ok jednak zawsze aby upewnić się czy luz wszedł macham drążkiem raz w lewo raz w prawo jednak u mnie jeszcze skrajnie w lewo nie ma za dużego problemu jednak w prawo to już trzeba przyłożyć sporo siły i mam wrażenie jak by coś blokowało drążek. Co to tym myślicie ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 teflon w prowadnicach ścisnęło, sucho się zrobiło i coraz ciężej chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechanikadam Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 MacGayver czy chodzi Ci o linki? W k11 nie ma linek tylko bezpośrednie połączenie drążkiem wybieraka. Obstawiam raczej problem z mechanizmem wybieraka. Bombel84 zapraszam do mnie. Przyjrzymy się usterce. Jak co to PW. A tu opiszemy rozwiązanie problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertno Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Witam wszystkich uzytkownikow forum! Micra po lifcie 2002 rok silnik CGA3 1.4i skrzynia manual. Zna ktos moze oznaczenie tej skrzyni ? szykuje sie wymiana i zaczynam poszukiwania odpowiedniej skrzyni. Za wszelkie info i pomoc z gory dziekuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.