Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Kreci ale nie pali (czytaj wiecej w temacie)

tomek18ck
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

no to zmienia postać rzeczy ale jeśli chcesz sprawdzić wydajność pompy to podłącz ją na krótko pod akumulator i zobacz ile przepompuje w ciągu minuty. warunek: dobrze naładowany akumulator. będziesz miał mierodajny wynik czy pompa jest oki

Zabralem sie za demontaz pompy. Wyciagnelem plywak z przekaznikiem jednak nie wiem jak wypiac pompe przytwierdzona do zbiornika, a nie chce jej wylamac. Ktos podpowie gdzie nacisnac gdzie przycisnac ? ;)

EDIT.

Juz wyciagnelem ;p

UPDATE: (dalej nie wiem o co kaman)

Dobra wiec tak

Wyciagnelem ten koszyczek rozebralem i to siteczko na pompie bylo cale zapieprzone jakims szlamem (troszke widzialem plywa jeszcze tego w zbiorniku) wiec wyczyscilem to zlozylem z powrotem i alma chodzla elegancko. Przejechalem moze z 10km i znow zaczelo sie szarpanie.

Czyzby znow to siteczko przed pompa sie ubrudzilo i sa takie objawy ? Na luzie auto chodzi ok, jednak jak trzeba ruszyc z 1dynki (to samo na kazdym innym biegu) to od razu ja zmula + 0 albo minimalna reakcja na gaz i po chwili gasnie. Potem juz problem z ponownym odpalenie trzesie calym autem ...

Dodam jeszcze ze zrobilem juz:

Przeplywomierz - wyczyszczony

Kopulka - chyba ok

Co moze jeszcze byc bo nie moge sobie z tym poradzic

PS:

Pompa wydaje sie byc sprawa sprawdzalem opor i jest OK (2 omy)

Prosze o pomoc.

Edytowane przez tomek18ck

kopułka chyba ok? albo ok albo nie. kable wysokiego napięcia suche? proponuję na test zamienić aparat zapłonowy ze sprawnego i przepływke też bo może czyszczenie nie wystarczyło

ja się upieram że problem musi być gdzieś z układem zapłonowym albo przepływką jęśli np sprawdziłeś czy przy poluzowanym korku wlewu paliwa jest ok czy nie tworzy sie podciśnienie w baku

OK.

Wyciagnelem znow ta pompke. I znow cale to siteczko przed nia jest zarabane jakims szlamem. Oczyszczam je teraz i musze wymyslic jak wypompowac z baku cale paliwo, wyczyscic go i zalac nowe ;)

Ma ktos moze pomysl jak to zrobic ? ;p