NOmaro Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Witam. Stosuje ktoś z was takie rozwiązanie tzn jeździ na oleju opałowym ? Jakię są zdania forumowiczów na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Nikt tego nie robi bo przecież to przestępstwo , ale ptaszki ćwierkają że 2,7TD spali wszystko co mu się wleje, pod warunkiem że jest choć trochę tłuste opał akurat niczym nie różni się od diesla poza tym nieszczęsnym barwnikiem, dolać jakiegoś kleen flo i tyle, jest jeszcze rzepak, transformatorówka, silnikowy można ponoć dolewać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 dla jadącego z tyłu różnica jest "wyczuwalna"..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzys1001 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Wszystko jest ok z opałem. Tylko marna różnica w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 dla jadącego z tyłu różnica jest "wyczuwalna"..... Nie ma różnicy ani z tyłu ani z przodu Chyba że to jakaś zasyfiała maź z czegoś spuszczona. O ile oranżada nie kupowana w jakiejś podejżanej szopie z dodatkiem "uszlachetniacza" dużej ilości maid by sprzedawca to pomykasz niczym na verwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 też prawda, w każdym bądź razie smród był jak na wybiegu dla orangutanów a co tam w baku to już nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Wsie mity o lipnej oranżadzie zdaje mi się że biorą się z tego iż dostęp niełatwy a jak kupuje się ze "stodoły" to nie wiadomo co jeszcze tam dolano aby po taniości objętość zwiększyć. Lecz odbiegając od tematu zdaje moi się że 2,7TD jest idealnym silnikiem na dalekie wyprawy. Z braku laku dojedzie na byle czym aby palne i tłuste co by pompę przesmarować do najbliższego dystrybutora. A jak w dystrybutorze też nie tylko verwa dostępna to se również poradzi. Były głosy że terrano boi się lipnego paliwa ale to wydaje mi się musiało być mocno lipne i czymś "poświęcone". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 rzepak zimą jest kiepski... ale jeszcze w listopadzie udało mi się zatankować pełen bak bio 100 po niecałe 5zł... i powiem szczerze że kulał się nawet na -5, nie zbrylowało go oranż to zwykły diesel, z dowalonym zasiarczonym barwnikiem, przypadkiem uszlachetniacze do diesla wiążą właśnie tą siarkę... dziwne nie? tak się jakoś przypadkiem złożyło że uszlachetniacze do diesla lepiej sprawdzają się przy OO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwony terrano Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 a mysleliscie o lpg do diesla??? bardzo sie zagłebiłem ostatnio w ten temat- całkiem fajna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Jest już terrano 2,7 z LPG w Polsce. Wielkiej oszczędności nie będzie raczej mocy przybywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwony terrano Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 ktos na forum ma takiego??? z tego co sie orientowałem to od 10 do 30 procent wymiany on na lpg no i tez słyszałem ze na lpg jest mocniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 wojtek_kom na srajdach 4x4 sam sobie coś zmotał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwony terrano Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) ten systen jest głównie oparty na transporcie. przez 3 miesiace wraca sie na TIRach. koszt instalacji to 4- 5tys na tej stronie jest fajny przelicznik kiedy sie to wraca http://www.carfrost....a/lpg-do-diesel Edytowane 23 Grudnia 2012 przez czerwony terrano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Ma to sens w busach gdzie robi się duże przebiegi i nie opłaca ryzykować kontroli skarbówki jadąc na oranżadzie przy działalności gospodarczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 LPG tam raczej powietrze zastępuje, w sensie że takie nitro dla biednych raczej tuning niż oszczędności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwony terrano Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 oszczednosci sa jak masz elektroniczny pedał gazu sterujacy pompa, zakładajac emulator i naciskajac pedał gazu oszukujesz cpu a w róznice wtryskiwany jest lpg do kolektora. niestety oszczednosc to nie do terrano 2.7td Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi