przemal Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Siemka Wczoraj wieczorem wracajac do domu coś sie spierdzieliło. Otóż odpaliłem auto no i chciałem ruszać a tu pedał sprzęgła wpadl w podłoge i musiałem go odciągać. Niestety sprzęgło dalej nie odbija, tak jakby pedał nie przenosił reakcji dalej. Co mogło pójść?Wysprzęglik?Pompa? A może coś przymarzło bo było -15 st(dalej jest temp. około -10) Proszę o pomoc, bo nie wiem co robić, nie da się jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qbartx Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Nikt nie jest wrozka wiec zadawanie takiego pytania na forum jest bezcelowe Moze miec to cos wspolnego z temperatura ale nie musi..Czesciowo sam sobie odpowiedziales,,,wysprzeglik,pompa lub docisk. No, chyba, ze masz wode zamiast plynu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 dodam jeszcze ze jest u mnie spiek... sprawdzałem plyn, jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Kapie z auta płyn ? Jeśli nie to poszła pompa a jeśli pod autem jest plama to wysprzęglik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 nic nie kapie, jest sucho, plyn w normie. na zgaszonym silniku da sie normalnie wlozyc bieg auto oddalem do mechanika juz, niedlugo bedzie wiadomo co sie stalo, mam nadzieje ze to nie docisk wszystko jasne, sprzeglo, wysprzeglik i pompa sa ok. cos innego nawalilo, trudno mi to nazwac, ale jest to pewna czesc ktora sie zerwala, jest przy łapie docisku i nie przekazuje dalej pracy pedału sprzegla. podobno to nic powaznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.