Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Ślady na odbłyśnikach reflektorów

ranger
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Lekko odbiegnę od tematu. W moim Notesie przednie lampy są porysowane delikatnie. Nie przeszkadza to chyba w oświetleniu drogi, ale z bliska nieładnie wygląda. Moje pytanie : jaki jest koszt takich lamp i czy ciężko zrobić to samemu.?  :whistle:

Special,popatrz na allegro.Tam znajjdziesz i używki i nowe.W tedy zorientujesz się z ceną.

Lekko odbiegnę od tematu. W moim Notesie przednie lampy są porysowane delikatnie. Nie przeszkadza to chyba w oświetleniu drogi, ale z bliska nieładnie wygląda. Moje pytanie : jaki jest koszt takich lamp i czy ciężko zrobić to samemu.?  :whistle:

Podjedź do jakiegoś detailingowca. Mi znajomy wszystkie drobne rysy ogarnął bez problemu, a cena ułamek nowych reflektorów

No Panowie - Nissan nie jest gorszy od Toyoty :). Chwilkę temu dzwonili do mnie z ASO i reflektor został przez Nissana zakfalifikowany do wymiany :). Zresztą nie robiąc nikomu reklamy muszę stwierdzić, że jeżeli chodzi o serwis, to w przypadku Nissana jestem bardzo zbudowany.  Na pewno to duża zasługa naszego lokalnego dealera :). Pod tym względem jestesmy z Manixem szczęściarzami :).

Ubiegłeś mnie :D

A już miałem napisać że bierze się żarówkę i się wymienia :D

No to ja pojadę inaczej ...bezpośrednio do stopu :

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/60624-nissan-note-tylna-lampa/page__p__694162__hl__lampy__fromsearch__1&?do=findComment&comment=694162

A na przyszłość,mamy 21 stron tematów,nie tak zaś wiele żeby nie można było poczytać ...do poduszki :D

Edytowane przez JACKO29

• 2 tygodnie później...

Tak, ten "ślad" na odbłyśniku miałem tylko na lewym reflektorze. Tak jak pisałem, Nissan przysłał kompletny nowy reflektor. Powiem szczerze, myślałem, że taki drobiazg nie przejdzie. A jednak :).

Ja już dawno stwierdziłem że tani nie są,ale problemów z wymianą czegokolwiek raczej nie robią.Prędzej centrala.

Z obsługi jestem bardzo zadowolony. Świece pewnie zrobię u nich. Potem zobaczę. Ojciec mojego kolegi z pracy ma serwis - Bosch Papke. Z takimi tematami jak klima itp. pewnę uderzę do nich.

Reasumując, jeżeli chodzi o ten nieszczęsny reflektor, to ten efekt był taki, że chłopaki mieli problem, żeby to dostrzec ;). Ale - i to mnie ujęło, podeszli do sprawy z całkowitym spokojem i zrozumieniem, że zwracam na to uwagę. Zrobili zdjęcia i poszło do Nissana. I tu chyba wyszedł efekt kryzysu. Niby producenci liczą się z każdym groszem ale z drugiej wiedzą, że dobrze traktowany klient pozostanie przy marce. Dziś po 3 latach ekspolatacji mojego Note mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że się nie zawiodłem - ani na produkcie ani na serwisie posprzedażowym. Myśląc o kolejnym samochodzie na pewno bardzo poważnie wezmę markę Nissan pod uwagę. Koniec reklamy :D.

No to rzeczywiście firma i serwis godny zaufania.  U mnie narazie odpukać nic się nie dzieje, a przekroczyłem 40 tyś.  Wymieniałem tylko  ogranicznik drzwi bo śruba puszaczała na gwincie. Oczywiście w ramach gwarancji, ale o tym pisałem jakiś czas temu w inym temacie. Zapomniałem dodać poduszka rury wydechowej, ale to było płatne. Jeśli chodzi  o nissana, miałem kiedyś sąsiada, ale się wyprowadził. On do dzisiaj pomyka tylko nissanami. Zaczynał od primier, almer do Qashqai. Fakt,  dysponował kasą. Dlatego że zmieniał na nowy regularnie co trzy lata miał jakieś upusty i inne takie gratisy :) .

Edytowane przez janio

Myśląc o kolejnym samochodzie na pewno bardzo poważnie wezmę markę Nissan pod uwagę.

Problem jest taki, że mają stosunkowo słabą ofertę i na przykład vana brak (nie liczę tej wąskiej pokraki).

Do tego dochodzi wyraźny zjazd jakościowy z materiałami (np. kierownica), także nie ma szału.

Odbiegamy od tematu, ale w obecnie sprzedawnych Note, kierownica jest obszyta i wyglada dobrze. Tak więc jest nieźle. Zobazymy jak się będzie prezentować nowy Note :).