Gość pit_free Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Witam. Z góry przepraszam jeśli napisałem w złym dziale. We wrześniu 2011 roku została zdemolowana moja Primerka na parkingu przed blokiem.Uszkodzone zostały następujące elementy: - szyba przednia, -maska przednia, -błotnik prawy od strony pasażera, -zderzak przedni, -dwie lampy przednie, Orientuje się ktoś może jakie były ceny tych części (tylko oryginalne) w tamtym czasie? Jak wyglądają ceny lakieru i przygotowania auta do naprawy ( ceny roboczogodzin w Poznaniu lub Zielonej Górze, przygotowanie auta do lakierowania itd.i koszt lakieru,kodu niestety nie znam ale to jest jakby niebieski połączony delikatnie z kameleonem ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 hm ,,, teraz lampa Valeo kosztuje w granicach 400 zł przednia koszt lakierowania elementu to w granicach 200 300 zł tak mi się wydaje ,, a masz dostać zwrot czy wystąpić o odszkodowanie czy sprawę założyć ???? kod lakieru masz na tabliczce pod maską ..body trim ..czy coś takiego będzie pare literek 3-4/// Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pit_free Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Mam dostać odszkodowanie ale muszę przygotować pozew więc nie wiem jakie wartości części wpisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 koszt lakerowania to od 250-do 400 zł za element. Lampy nowe znajdź na allegro ale za 400 zł jak kolega wyzej pisze spokojnie są. Szyba nowa ok 500 zł + 100-150 montaż (tyle płacił Ojciec ale do REnault LAguny) Zderzaka raczej nowego nie dostaniesz a uzywka to ok 200 zl + lakierowanie Maska także- 200 zł lakierowanie. Błotnik podobnie. Pamiętaj zeby nie pominac w kosztorysie zależności tj. element_lakierowanie bo to jest ważne. Jak masz tyle elementów(maska,błotnik,zderzak)to ja bym przelakierował na nowo całe auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 zderzak zamiennik ALE nowy http://allegro.pl/zderzak-nissan-primera-p11-96-99-nowe-czarny-i2814649918.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Do zderzaka dodaj przygotowanie i lakierowanie 300 zł razem ok. 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pit_free Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 w serwisie same nowe oryginalne lampy wycenili na 1100 zl za sztuke.szyba przednia to 1500 zl.masakra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 No to polecieli ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.