Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z k11

Gość Kris0086

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam micrę k11 rok 95 1.0 16v i mam taki problem, a mianowicie po nocy gdy autko postoi i np wsiadam około 13 odpalam i zaczynam ruszać słychać jakieś puki nasilające się wraz z przyspieszaniem od strony kierowcy, jak by z przodu po jakimś czasie np po 30 minutach jazdy to ustępuje lub jak jedzie ze mną żona to te stuki są mniejsze potem całkiem ustępują są to stuki coś jak by lekkie pukanie w drzwi coś w tym stylu. A druga sprawa to gdy hamuję przód samochodu ugina sie lekko w duł po czym powraca czy to normalne proszę o pomoc...

Witam posiadam micrę k11 rok 95 1.0 16v i mam taki problem, a mianowicie po nocy gdy autko postoi i np wsiadam około 13 odpalam i zaczynam ruszać słychać jakieś puki nasilające się wraz z przyspieszaniem od strony kierowcy, jak by z przodu po jakimś czasie np po 30 minutach jazdy to ustępuje lub jak jedzie ze mną żona to te stuki są mniejsze potem całkiem ustępują są to stuki coś jak by lekkie pukanie w drzwi coś w tym stylu. A druga sprawa to gdy hamuję przód samochodu ugina sie lekko w duł po czym powraca czy to normalne proszę o pomoc...

a masz to prz skrecaniu ,bo może to przegub ci umiera,przy hamowaniu to normalne że siada przód,wymień amory przednie to będzie mniejszy objaw. jeszcze może sworzeń wachacza już padł.Podjedż na stacje diagnostyczną dasz 2dychy i ci wezmą nę wezmą na szarpakie będziesz wiedzial o co caman

Przy skręcaniu jest ok i powiedzmy jak objade z 15 km to puków nie ma ale przy hamowaniu objaw jest zawsze tak jak by mi jakiś chłop na maskę naciskał do tego można porównac ten objaw hamowania

Przy skręcaniu jest ok i powiedzmy jak objade z 15 km to puków nie ma ale przy hamowaniu objaw jest zawsze tak jak by mi jakiś chłop na maskę naciskał do tego można porównac ten objaw hamowania

a amortyzatory sprawdzałeś czym slabsze tym bardziej auto bedzie siadać podczas hamowania,w ty zawiezszeniu z przodu filozofi nie ma wiec latwo to można ogarnąć i nie drogo.

• 2 tygodnie później...

po świetach podjade na stacje sprawdzą co i jak to sie dowiem jak z amorkami chociasz jako tako nic tam nie czuc jak jade ale do pewności sprawdzę

ok co do sprawdzenia to juz byłem na trzepaniu i ponoć lewy sworzeń wachacza luzy oraz hamulce przód tylko nie wiadomo czy to klocki czy tarcze + klocki i moje pytanie jest takie czy ten sworzeń wachacza jest wymienny czy nie nissan micra rok 95 1.0 16 v

wymienny,35zł firmy moog,ale co z hamulcami mógł się określić, podjedż do mechaniora i niech ci powie co jest klocki czy tarcze,robota prosta latwa i przyjemna,minimalne pojęcie i to ogarniasz .p.s.moja małzonka ma taką sama od 7lat,i ogarniam prawie wszystko,a nie jestem mechanizator ,bo lubie to.pozdro :whistle:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...