Michalool Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Witam, doczytałem się w instrukcji obsługi iż jest możliwość ustawienia na wyświetlaczu (średnie spalanie,prędkość itp..) Od razu po przeczytaniu tego poszedłem do samochodu, dobrze rozumiem że to jest ten przełącznik i na wyświetlaczu nic się nie zmienia tylko miga temperatura na zewnątrz (-4) co może być problemem ? dopowiem że samochód jest po przekładce z anglika P.S Oczywiście chodzi o Nissana Primera p11.144 2001 r pozdrawiam Michał : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 zegary masz bez funkcji wyświetlania komunikatów z kompa Cofnij się o stronę wcześniej w instrukcji obsługi i wszystko stanie się jasne Zegary takie jak masz był w wersjach tylko z 2001 roku ale bez kompa Może masz tylko manetkę z guzikiem a zegary są oryginał i twoja prima nie ma kompa pokładowego Temperatura będzie migać tylko na początku ostrzegając cię o zagrożeniu oblodzenia dróg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalool Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Mam licznik angielski oryginał, lecz w garażu leży europejski z wersji 2.0 , po podłączeniu nie wskazuje prędkości wszystko inne wskazuje . właśnie w tamten licznik miał te funkcje i też mnie zdziwiło że ten nie ma . : P wiadomo jak to przekładka anglika, nigdy wszystko nie będzie jak oryginał . dzięki za odpowiedz Wesołych ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Najlepiej pasowałoby zrobić wash&go, czyli do europy wrzucić ten prędkościomierz z angola przecież to to samo raczej tylko tarcze ine, albo europę oddac do naprawyPrzebieg oryginał czy kręcone(zerwana plomba na zegarach)bo strasznie niski jak na 11 letnie autko Oczywiście wziąłem poprawkę że to mile a nie km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalool Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 jest tak że od angola jest teraz założony a tamten leży, przebieg oryginalny jak był sprowadzony miał nie całe 70 tyś mil, okazja mi się trafiła, powiem szczerze że auto kosztowało mnie 2 tyś więc okazja, przebieg jest oryginalny wszystko było w książce serwisowej którą mi mechanik zachamęcił i już jej nie mam po vinie nie sprawdzałem jeszcze. Tylko wada jest taka że miał stłuczkę lekką w tył, jakiś słupek czy coś w tym stylu, i mechanicy w UK to trochę spartaczyli robiąc tą całą zaprawkę a i jeszcze miał coś z lewymi drzwiami tzn, wgniecione były, zostały teraz trochę wyciągnięte . lecz nie chcę pakować szpachli w te drzwi bo obawiam się że z czasem odejdzie a przyzwyczaiłem się do lekkich wgnieceń co zostały po wyciągnięciu Auto jeszcze nie jest w stanie jakim bym chciał, tapicerka w środku do prania, bo po roku stania w warsztacie ( przekładka) jest dość brudna, a wiadomo teraz zima jest i nie będę tego robił . poczekam do wiosny z poprawkami, są jeszcze małe nie dociągnięcia po przekładce, ale tym zajmę się na wiosnę P.S jak Cię (czy kogoś innego) interesuje wnętrze czy zewnątrz auta jak wygląda to chętnie wstawię zdjęcia na forum a przypomniało mi się jeszcze, może wiesz co oznacza ten napis na tylnej klapie "activ" nigdzie nie mogę znaleźć info na ten temat, powiem jeszcze że moje wyposażenie to : przed przekładką : *halogeny *2 elektryczne szyby *2 poduszki *6 głośników *climatronik po przekładce troszeczkę się pozmieniało -halogeny -4 elektryczne szyby -climatronik -4 poduchy -6 głośników - podgrzewane siedzenia (brak przełączników, już nie długo będą ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 nie mam też pojęcia co to ten activ ale to oryginalny napis czy ktoś może coś dokleił Nie słyszałemo takiej wersji primy Chyba że to szło na rynek angielski na Europę szło Comfort i Comfort+ ale nie było żadnych oznaczeń na klapach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.