Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Montaż świateł przeciwmgielnych

Gość 83Marcin
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Primera to P10, P11 czy też może P11.144? Jeśli chodzi o oryginały i masz już pociągniętą wiązkę to w P10 jest ciężko bez zdejmowania zderzaka, ale da się to zrobić (ściągnięcie zderzaka to jakieś 15min roboty), w P11 jest tak łatwo założyć halogeny, że aż nie warto bo zaraz ukradną (na spokojnie demontaż obu halogenów to niecałe 5min roboty). P11.144 to nie mam pojęcia.

W P11.144 powinno dać radę, ja co prawda nie demontowałem u siebie ale dostęp widziałem że jest do śrub od wewnątrz. Nie taki bardzo łatwy ale jest. Trzeba ściągnąć plastikową osłonę nadkola. Tylko nie wiem jak wygląda zderzak bez fabrycznych halogenów, czy tam jest do czego przykręcić.

Januszu jest to P11.144 SR20DE , wiązka jest pociągnięta gdyż były tam halogeny, ale ostatnio miałem małą kolizję i mechanik wymienił zderzak na inny w którym są zaślepki a ja mam lampy mam tylko nie wiem zbytnio jak je założyć. Zauważyłem że jest tam dostęp do dwóch śrub, które trzymają lampę, ale nie wiem jak wsadzić z drugiej strony.

Od strony tablicy rejestracyjnej są 2 śruby, od strony koła z tego co pamiętam jest tylko zatrzask. Z tego co pamiętam jak ściągałem zderzak.

Jak włożyć lampę? Tego nie wiem, nie robiłem.

Okey dzięki za wszelkie rady ;) Jutro sprawdzę

A mam jeszcze jedno pytanko.

Posiadam kluczyk NATS i chciałem wymienić baterię gdyż jak kupowałem samochód to otwierałem i zamykałem z kluczyka. Dzisiaj założyłem nową baterię ale nie działa. I zastanawiam czy może ja coś źle zrobiłem czy może jest jakaś inna przyczyna. Może ktoś miał kiedyś podobny przypadek?

Ale co konkretnie nie działa? Nie możesz otworzyć/zamknąć samochodu, czy odpalić? Może bateria padnięta? Może źle wsadzona? (to ostatnie byłoby najprostszym rozwiązaniem ;) )

tutaj zajrzyj: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/33245-p11p11144p12-jak-zaprogramowac-pilot-od-zamkow-w-primerze/

Pozdrawiam

Bateria nie ma znaczenia do immobilaizera. Tylko do rozbrajania alarmu/otwierania samochodu. Włóż nową baterię i zaprogramuj kluczyk w samochodzie. Tylko oba na raz.

Witam Zielkq. Nie mogę odtworzyć ani zamknąć z pilota w kluczyku. Odpala normalnie. Baterię nową założyłem wczoraj nową i jest tak samo założona jak ta stara którą wyciągnąłem

Próbowałeś go zaprogramować zgodnie z przepisem/przepisami z linku, który wrzuciłem w poprzednim poście?

Pozdrawiam