Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kupno nissana z silnikiem 1.8 lub 2.0

Gość Tobaju78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,piszę pierwszy raz na forum,i pwenie byki będą z góry przepraszam.Do rzeczy,zamierzam kupić nissana P 11 z 2000roku z silnikiem benzynowym.I tu powstaje moje pytanie-kogo się pytam to polecają silnik 2.0 bo to idealna jednostka do instalacji Lpg.A co z silnikem 1.8?zdążyłem sie nasłuchać że bierze olej itd.Dodam ze dwólitrowe silniki to szukac można ze świeczką jest ich mało.Dodam że jeżdże laguną z 94 roku z instalacją gazową 1 generacji-porażka!Chciałbym pozać waszą opinię.

no z tym 1.8 bywa różnie są tacy co narzekają bo nie jest to udana jednostka i na nich opinie natrafiłeś ale są też tacy co dbają i są zadowolenie ..

niestety np spalaniem sie nie kieruj warto trafić na 2.0 choć lubią już padać rozrządy i trzeba zwracać uwagę jak sie coś brzydko tłucze w aucie ,,,

a tak to śmigasz bez problemów

P11,144 już będzie ładna ale mechanicznie nie odbiega od P11 wszystko jest pokrewne choć w p11,144 jest już dopracowane

np kolektor dolotowy -przepustnica itp ....

warto szukać 2.0 ...spalanie będziesz miał o litr większe a za to 25KM więcej a to dużo ,,,

A oprócz dziwnych stuków w aucie na co zwrócić uwage kupujac dwulitrowy silnik.wiadomo czy nie ma wycieków,a co dalej? Chciałbym żeby primka posłużyła mi długo A jeżeli trafie na auto z Lpg liczy się oczywiście jak długo jest instalacja i czy blisko silnika jest zamontowana listwa wtryskowa?bo widziałem wiele miejsc montowania listwy,a wydaje mi się że to ma znaczenie

A oprócz dziwnych stuków w aucie na co zwrócić uwage kupujac dwulitrowy silnik.wiadomo czy nie ma wycieków,a co dalej? Chciałbym żeby primka posłużyła mi długo A jeżeli trafie na auto z Lpg liczy się oczywiście jak długo jest instalacja i czy blisko silnika jest zamontowana listwa wtryskowa?bo widziałem wiele miejsc montowania listwy,a wydaje mi się że to ma znaczenie

Primo posłuchaj czy rozrząd nie hałasuje(metaliczny dźwięk pod maską)

Przyciśnij go mocniej i zobacz czy nie zostawia niebieskiej, białej chmury za sobą

Zobacz czy ładnie wkręca się na obroty, nie dławi się itp

Sprawdź stan oleju (może się okazać, że bagnet suchutki)

Przy aucie z lpg porównaj go z pracą na benzynie (powinno być identycznie) Ja posiadam 2.0 131 i nie widzę różnicy w pracy na lpg czy na benzynie.

No i standardowo szukaj szpachli, sprawdź podłużnice, czy samochód nie ściąga itp.

Posłuchaj się rad kolegi wyżej. Mój znajomy ma właśnie 1.8 i nie narzeka ale jeśli chodzi o dynamikę jazdy to jest na prawdę ogromna różnica. Moim zdaniem ten 1.8 jest za słaby do tego autka. 2.0 spali delikatnie więcej ale nie będziesz żałował.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...