Gość zizu85 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Witam tak najprościej jako laik jadąc powiedzmy na 5 biegu i chcemy wyprzedzić inne auto nagle obroty rosną a nie ma tego przełorzenia na asfalcie na niższych biegach to samo, jak bym powiedzmy wrzucił luz obroty rosną a dopiero potym jest prędkość. Pierwsze co mi się nasówa to sprzęgło na podstawie innych aut... silnik 1.6 benzynka jeszcze tylko dokonam testu z zaciągnięciem ręcznego w miejscu i próbą na 4 biegu zgaśnie lub nie zgaśnie. Miał ktoś tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 kiedyś miałem tak w 1.3 benzynce w escorcie , miałem końcówke sprzegła i mialem takie objawe jak ty..Podobnie jak na oblodzenj jezdni dajesz gazu obroty ida a predkośc stoi w miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek200 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Niemal napewno sprzęgło do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zizu85 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 To żywotność sprzęgła marna jak coś No jeszcze mój mechanik musi to zbadać...a ciekawe czy podpięcie pod komputer wykryje defekt. Ciekawe jakie srzęgło i ile za usługę zamienniki to Valeo,LUK,Japanparts,Aisin takie firmy tak na szybko z allegro 270-450zł. takie przydział cenowy Może już miał ktoś w swojej Tiidzie taki motyw. ;p Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Nie koniecznie musisz wymieniać całe,prawdopodobnie tarcza by wystarczyła.(po jakim przebiegu?-jeśli pewny)Znajomy ma 125kkm i hula na oryginalnym.Ja mam dci(inne sprzęgło)ale też jest O.K.(no ale u mnie dopiero 78kkm przez 4lata)W n15 wymieniłem kompletne przy ok.130kkm.Obiaw ten sam(szczególnie widoczny pod górkę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zizu85 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 poszła wymiana sprzęgła na valeo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 poszła wymiana sprzęgła na valeo Koszt?A widzę że podałeś w innym poście.(ok500zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.