Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

podwyższone obroty - ślizgające sprzęgło?

Gość zizu85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak najprościej jako laik jadąc powiedzmy na 5 biegu i chcemy wyprzedzić inne auto nagle obroty rosną a nie ma tego przełorzenia na asfalcie na niższych biegach to samo, jak bym powiedzmy wrzucił luz obroty rosną a dopiero potym jest prędkość. Pierwsze co mi się nasówa to sprzęgło na podstawie innych aut... silnik 1.6 benzynka

jeszcze tylko dokonam testu z zaciągnięciem ręcznego w miejscu i próbą na 4 biegu zgaśnie lub nie zgaśnie. Miał ktoś tak?

kiedyś miałem tak w 1.3 benzynce w escorcie , miałem końcówke sprzegła i mialem takie objawe jak ty..Podobnie jak na oblodzenj jezdni dajesz gazu obroty ida a predkośc stoi w miejscu :)

To żywotność sprzęgła marna jak coś ;)

No jeszcze mój mechanik musi to zbadać...a ciekawe czy podpięcie pod komputer wykryje defekt.

Ciekawe jakie srzęgło i ile za usługę ;) zamienniki to Valeo,LUK,Japanparts,Aisin takie firmy tak na szybko z allegro 270-450zł. takie przydział cenowy ;)

Może już miał ktoś w swojej Tiidzie taki motyw. ;p

Pozdrawiam.

Nie koniecznie musisz wymieniać całe,prawdopodobnie tarcza by wystarczyła.(po jakim przebiegu?-jeśli pewny)Znajomy ma 125kkm i hula na oryginalnym.Ja mam dci(inne sprzęgło)ale też jest O.K.(no ale u mnie dopiero 78kkm przez 4lata)W n15 wymieniłem kompletne przy ok.130kkm.Obiaw ten sam(szczególnie widoczny pod górkę)

• 3 tygodnie później...

poszła wymiana sprzęgła na valeo

Koszt?A widzę że podałeś w innym poście.(ok500zł)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...