tomasz600 Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 (edytowane) A to u mnie też tak jest ale jest zaznaczone w razie wypadku, podobno niektórym działa. Może zadziała w autach przed liftem albo przed 2005r kiedy sygnał nie był obowiązkowy tylko lampka na desce. Edytowane 23 Września 2014 przez tomasz600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Ja mam 2003... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jakub Sperka Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Witam wszystkich. Właśnie kupiłem sobie P12, 2002 rok, 1,8 benzyna, sedan. Mój ojciec ma diesla w hatchbacku. U niego jak nie zapnie pasów wyje czujnik, u mnie tylko świeci lampka. Wchodziłem z menu serwisowego ale opcje są nieaktywne. Ktoś ma jakiś pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Ja bym się cieszył i nie zmieniał nic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agusia0003 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 W nowym menu serwisowym nie da się wyłączyć tej opcji.. Mówię oczywiście o autach po lifcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Ja mam idealne rozwiazanie tego problemu. Załatwiasz sobie końcówkę od pasów bezpieczeństwa i tu uwaga nie noże być to pas z tylnej kanapy, ten środkowy. Odcinasz końcówkę. Zapijasz ta końcówkę w pasy i tyle. Komputer nie sygnalizuje już o braku zapiętych pasów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Brawo Carlos. A przy zderzeniu komputer myśli że masz zapięte pasy bezpieczeństwa, odpala poduszkę i łamie Ci krękosłup. Zastanówcie się zanim takie bzdury napiszecie następnym razem. Po to to jest, że trzeba zapinać i tyle. Ale nie - Polak musi po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 W tym wątku nie chodziło o bezpieczeństwo tylko wyłączenie sygnału dźwiekowego, nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 (edytowane) Nie zmienia to faktu że Twój sposób na wyłączenie jest najgorszym z możliwych. Są ludzie którzy nie są świadomi tego, że jak piszczy alarm niezapiętych pasów poduszka powietrzna jest nieaktywna. Przy zderzeniu nie odpali więc jest duża szansa że się co najwyżej potłuczesz twarzą o kierownicę. Jak wepniesz taką klamrę komputer myśli że za kierownicą siedzi istota inteligentna i jak przydupi w drzewo należy ją ratować odpalając poduszkę. Zderzenie + odpalona poduszka + niezapięte pasy oznacza na 99% śmierć na miejscu, bo ślizgając się po poduszce powietrznej ładujesz głową w górny słupek przedniej szyby. Jak wspomniałem wcześniej - kręgi połamane i papa. Tyle Cię widzieli. Więc jak piszesz że znasz genialne sposoby, pisz także czym ten geniusz grozi, bo za chwilę może się okazać że ktoś kto poszedł za Twoją poradą, nigdy więcej nie zajrzy na to forum, bo go wśród żywych już nie będzie. Ja wiem że na forach różni ludzie różne bzdury piszą, ale Ciebie akurat miałem za rozsądnego człowieka do tej pory. Edytowane 6 Lutego 2015 przez PawelSalata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krecik Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Podpinajac pod temat pasów.Gdzie szukac przyczyny, ze po stronie pasazera nie wlacza sie kontrolka informujaca o nie zapietych pasach?Sam sygnal dzwiekowy jest , zarowka sprawna (zamienialem miejscami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netdragon Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Jeśli by ktoś jeszcze szukał. W mojej WP12 czujnik pasów zaczął piszczeć w trakcie upałów, mimo zapiętych oczywiście pasów. Pomogło podniesienie fotela, jak na początku wątku polecano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi