frybsik Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Witam wszystkich jestem tu nowy, szukałem długo i nie mogę namierzyć konkretnej odpowiedzi, mianowicie mam problem z odpalaniem jak jest zimny, świece grzeją (nowe), paliwo dobre (nie zamarza), aku nowy, filtr nowy (jedyny problem, który mnie niepokoi to to ze paliwa w filtrze przy wymianie nie było full tylko nieco ponad połowę wnoszę, że cofa się do zbiornika), mam teraz pytanie w którym miejscu jest zawór przelewowy w pompie wtryskowej (ZEXEL) bo podejrzewam ze to on nie trzyma i przez niego cofa się wszystko do zbiornika, z góry dziekuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 a jak ręcznie napompujesz to odpala od strzała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frybsik Opublikowano 1 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Nie pompowałem, ale teraz po dwóch dniach postoju odpalił od strzału zastanawiam się czy paliwo nie zamarzło wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 wlać kleen flo - zapomnieć o problemie... ale prawdą jest że zdarzają się "diesle" które brylują się i przy -5... ja taki nabyłem w zeszłym roku... i w sumie powiem wam że nie mam pojęcia co to za olej... w tym roku przy lekkich mrozach jeździłem jeszcze na rzepaku (bio 100) który zachowywał się elegancko... ja mam wpięty w jeden z przewodów paliwowych przezroczysty filterek paliwa (taki za 5zł) dzięki niemu mam "okienko" i widzę co się dzieje z ropą... polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 uwarzajcie na paliwo z Auchan, nalalem niedawno diesla do L200 i auto niestety nie zagadalo na mrozie,po wykreceniu filtra paliwa okazalo sie ze jakies syfy byly i zapchaly filtr, oczywiscie nie musi byc to regula ale ja juz omijam te stacje z daleka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.