Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

uszkodzony x trail

Gość Piotr Sopot

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Piotr Sopot

Szukam fachowej wiedzy z zakresu rekonstrukcji kolizji drogowej.Moje pytanie brzmi;

Czy nissan x trail po duzym uderzeniu przodem z uszkodzonym prawym slupkiem przednim i po prawdopodobnie byle jakiej naprawie na "sztuke", czego niestety golym okiem nie bylo widac uczestniczac w nastepnej kolizji rowniez przodem, moze bardziej prawym naroznikiem z samochodem vw transporter mogl doznac uszkodzenia rowniez przedniego slupka?

Dokladnie chodzi mi o to jaki wplyw miala poprzednia kolizja i niezbyt udana naprawa ze ponownie uszkodzony zostal slupek.

Słupek mógł być tylko delikatnie "przysmarkany" a nie przyspawany. Nie wiadomo jak wyglądał od wewnątrz, gdzie jest zasłonięty plastikami.

Jeśli X oberwał z przodu w narożnik, to wiadomo, że siła uderzenia cofnęła błotnik do tyłu i mógł uszkodzić ponownie słupek.

Jeśli nawet słupek był dobrze zrekonstruowany-osadzony-zamontowany-przyspawany, to i tak zdeformowanie uzależnione jest od siły uderzenia oraz naprężeń - więc myślę że nie ma na to reguły.

Pozdrowionka.

musisz się skonsultować z rzeczoznawcą, bo my to tu możemy Ci jedynie powróżyć i pogdybać a chyba nie o to chodzi. Spróbuj w PZMOT.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...