Gość Kris0086 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Witam mianowicie mam nowy problem, posiadam micre k11 z 95r i mam tam auto alarm z imbolizerem więc problem polega na tym ze, dzałało i przestało dzałac,otwieranie drzw z pilota ok i reszta tez a problem tkwi tylko w zamykaniu drzwi z piolta,proszę o pomoc bo nie wiem o co chodzi jest tam jakiś dziwny autoalarm i mam pilot jeden tylko na którym z przodu pisze CHECKMATE bardzo proszę o pomoc. temat pisałem około 17:00 a po 20:00 zszedłem do auta raz jeszcze sprawdzić no i jakoś zatrybiło i wszystko działa o dziwo nie wiem co to może być Witam i znów nie działa zmieniłem baterie w pilocie i nic raz działa raz nie i teraz doszedł tez nawiew działa tylko na 4-tym biegu a auto stało 3 dni nie ruszane co chwile coś nowego pomocy bo powoli zaczynam nie lubić marki nissan miałem k10 nie miałem tam takich problemów jak w tym k11. POMOCY!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Może jakiś styk w pilocie już nie styka te małe guziczki w pilocie.A z wentylatorem to standard ,musisz wwyjąć płytkę rezystorową jest za schowkiem nad kolanami pasażera sprawdz luty,jak słabe to przelutuj na nowo ,potem wszystko pokryłem 2x lakierem do paznokci ,od żony i chula już tak dwa lata ,czas roboty 1,5h z one beer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kris0086 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 aha ok dzięki za odp a gdzie to jest dokładnie i jak to dokładnie zrobić co muszę odkręcić bo na k11 to ja sie nie znam bardziej na k10 bo miałem k 10 długo wstawiam zdjęcie pilota jaki mam zeby było jaśniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Więc tak musisz wsadzić głowę pod schowek ,(pasażer) w prawym górnym rogu zobaczysz wtyczkę bodaj że brązowa ,wykręcasz dwie śrubki i płytkę masz na wierzchu,wypinasz ja wentylator będzie chodzil tylko na 4biegu. Na płytce są ścieżki i któraś z nich straciła drożność.Musisz to na nowo przelutować ale nie tak od razu bo jest to czymś powleczone trzeba to lekko zdrapać,widziałem jak to robi mój kolega górnik elektryk, potem przelutował ścieżki gdzie były wżery,póżniej przesmarowałem to lakierem bezbarwnym do paznokci 2x wyschło i zamontowałem ,działa i ma sie dobrze to tyle.A co do pilota to powiem ci na moim przykładzie ,z primery żona w micrze nie posiada alarmu.Rozebrałem pilota pod tymi klawiszami gumowymi sa takie małe przyciski wlutowane w płytkę kolega polutowal i śmiga był ułamany drucik ,nie mozna było zamknać auto z pilota,więc miłej zabawy jak masz lutownice ,znajomi na pewno mają,jak nie to tam gdzie naprawiaja telewizory zrobią ci to od ręki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kris0086 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 aha ok spoczko dzięki za pomoc rozumiem ok a czy akumulator ma jakiś wpływ na ten autoalarm czyli na zamykanie drzwi bo coś mi nie trzyma pradu ładuje go całą noc i po tym ładowaniu jest około 13.50 a za 30 minut spada do 12.60 i nie chce ładowac prostownik nowy na bank ładuje moze to przez ten akumulator ok alarm i zamykanie drzwi dzała jedno z głowy,teraz tylko ta dmuchawa mam ta płyke,oprnik juz w domu tylko jak to przelutowac zwykłą lutownica i cyną po tych śladach czy jak, bo ja na elektronice noga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Możesz mieć problem z pistoletowa chyba że jest dość mocna, zależy jak bardzo masz te ścieszki poniszczone ,ale spróbuj ,wpierw zedrzyj ,porzadnie to wszystko, przesmaruj pasta lutownicza ,zmyj acetonem no i lakier na to aby zaizolować.Tak cyna jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kris0086 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 ok dzięki za pomoc Alarm działa,otwieranie zamykanie też problem po części z akumulatorem no i z pilotem styki,a co do nawiewu to juz hula aż miło miałes racje juz kumpel zlutował a ja pomalowałem tylko na ile to będzie działać jest możliwość ze za pół roku znów siądzie ale ok Dziękuje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 jak dobrze zrobione to długo ,miło że mogłem pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.