Gość Yauheni Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Co oprócz konsoli i kierownicy zmieniło sie w P12? interesuje czesc mechaniczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 klamki:) wewnętrzne ogolnie wygląd boczków moim zdaniem gorszy - mniej klasyczny , zegary których przed liftem były chyba 2 lub 3 typy jak widziałem to co wmienilem to kosmetyka z mechanicznych nie mam pojęcia chyba nic design kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Co oprócz konsoli i kierownicy zmieniło sie w P12? interesuje czesc mechaniczna. kosmetyka, podobno mieli utwardzić zawieszenie + grubszy stabilizator z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cechu0302 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Po lifcie montowany jest większy filtr oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 To podaj mi numer tego dużego filtra oleju? I w którym silniku? Bo u mnie cały czas pokutuje kurdupelek http://allegro.pl/nissan-primera-p12-03-1-9-dci-diesel-filtr-oleju-i2853748289.html A z chęcią bym zamontował większy I czy nie będzie to miało wpływu na ciśnienie smarowania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cechu0302 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 (edytowane) Różnica jest niewielka,prezentuje na przykładzie Filtrona dla silnika 1.9 dci: do roku prod.:2004.05 OP643/3 Wysokość [mm]:55 Wymiar gwintu:M20X1,5 Średnica zewnętrzna [mm]:76 od roku prod.:2004.06 OP643/4 Wysokość [mm]:65 Wymiar gwintu:M20X1,5 Średnica zewnętrzna [mm]:76,7 Edytowane 4 Stycznia 2013 przez cechu0302 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 kosmetyka różnica w srednicy zewnetrznej 0,7 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 No to ja się nastawiałem na jakiś litrowy garnek, żeby lepiej filtrował a tu takie duperele - zawiodłem się na lifcie filtra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cechu0302 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 kosmetyka różnica w srednicy zewnetrznej 0,7 mm Tak podaje producent,ale głównie chodzi o zmianę wysokości i ciśnienia otwarcia zaworu bocznikowego z 1,3 bara na 2 bary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot9314 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 To dobrze zrobili z tym filtrem w 1.9 bo namte lubiły gubić smarowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 No to ja się nastawiałem na jakiś litrowy garnek, żeby lepiej filtrował a tu takie duperele - zawiodłem się na lifcie filtra tak na szybko licząc: objętość przed liftem 250 cm3, po lifcie 300 cm3 - różnica 20% :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 W tych 50cm dodaj leprzy zawór bocznikowy i wyjdzie na to że jest mniejsza pojemnośc filtracyjna :-(( buu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi