MiszaAT Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Cześć, składam swojego terrana właśnie i mam pewien problem - może ktoś już rozmyślał nad wiązką elektryczną. Silnik 27td. Sytuacja ma się tak: na nowo kładłem wiązkę po przekładce nadwozia. Do akumulatora + idą 3 kable: gruby czarno-żółty i dwa cienkie biały i biało-biało czarny. Jak przykładam do aku+ biały (albo biało czarny już nie pamiętam który) zaczyna kręcić rozrusznik silnikiem. Sam z siebie, stacyjna przekręcona na wył i nawet jak wypięta kostka z niej. Nic nie ma zasilania, w stacyjce nie ma plusa. Jak odpinam cienki kabelek od rozrusznika (ten sterujący) to po przyłożeniu tego białego (albo biało-czarnego) kabelka do aku+ rozrusznik nie kręci ale nadal nie ma zasilania nigdzie. Podejrzewam zwarcie, może ktoś wie w jakich rejonach? Jakby co to będę rozcinał wiązkę i szukał ale wolałbym tego uniknąć... Dzięki za ewentualną pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 to chyba będzie więcej niż jedna usterka, ja bym odłączył rozrusznik i zaczął szukać gdzie znika napięcie po drodze, nissan stosuje tak zwany fusible link takie krótkie kabelki zaraz przy klemach które mają działać jak zawiodą bezpieczniki, sprawdź najpierw to u mnie kiedyś zrobił się jeden twardy i popękał, to aczkolwiek nie rozwiązuje problemu z rozrusznikiem, może coś udało ci się odwrotnie złożyć po drodze do stacyjki są jeszcze złącza ale wątpię w zasadzie bo chyba się nie da, prędzej coś się wysunęło może przy bezpiecznikach ? obawiam się że trudno będzie coś wymyślić, szkoda że tak daleko do ciebie, bym podjechał z miernikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaAT Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Alarm odwołany, ktoś kiedyś mocno tam naknocił. Wyprułem wszystko w cholere i zrobiłem od nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.