Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

primera p11 1.6 szarpie

Gość konrad880901

Rekomendowane odpowiedzi

Gość konrad880901

witam mam instalację sekwencyjną, moj problem polega na tym że auto przy lekkim przyspieszaniu bardzo szarpie araż gdy puszczam go z gazu na biegu. dzieje się tak w zakresie obrotów 1000- 2500. istalacja była już parę razy ustawiana i nie można tego wyeliminować. według mnie problem może jestn w układzie zapłonowym gdyż na pb są też te szarpnięcia ale mniej odczuwalne. moj aparat zapłonowy też bardzo poci się olejem. mam w domu nowy ale od almery 1,4 troszkę inna kopułka i moje pytanie czy moę go założyć i jak go ustawić?proszę o pomoc

wiecej danych o instralacji, na PB nei ma tego problemu?? może jakies zdjęcie, czy to było od czasu zakupu, montarzu??

Gość konrad880901

to już jakiś czas a ten gas ja zakładałem . a chodzi mi czy mogę założyć ten aparat od almery?

bo wtyki są takie same. różni się troszkę kopułka i obudowa. przewodu wn pasują. proszę o pomoc

Gość konrad880901

aparat różni się ksztłtem trchę ale pasuje do kabli i do mocowania do bloku. a jeśli bedą inne numery?

czym różnią się te dwa typy aparatów i wogole czy taki zalanyw oleju aparat może miec wpływ na to szarpanie?

jest jeszcze jedna rzecz. na 4 cylindrze tym od strony kopułki jak silnik chodzi i od góry dociśnie się palcem przewód wn to czuć takie pukanie. to jest tylko na tym jednym cylindrze...

jak wszytko pasuje, to próbował bym założyć, nic tam nie może się zepsuć, sprawdź tylko czy są mniej więcej takie same, kształt kopułki nie ma znaczenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...