Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Pisk z rozrządu

Gość Voluminer

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Voluminer

Siemanko. Jak w temacie.

Posiadam pisk z rozrządu, wydaje mi się że to przez rolkę.

Potrzebuję się dowiedzieć, jaki silnik jest w nim i najlepiej specyfikacje jego itd.

Posiada ktoś tą wiedzę i chce się z nią podzielić? ponad to dużo dosyć spala. Mam ją od wczoraj, stary właściciel mówił, że pali mu po 10...wydaje mi się to mało prawdopodobne, iż to że przy silniku 1,5 16V tyle zjara.

Pisk na pewno jest od łancucha, ale wydaje mi się że to rolka. Macie pomysły?

Czekam na info i pozdrawiam

Znalazłem już silnik - QG15DE , mam racje?:) dodam że go mam od przedwczoraj i jeszcze muszę przy nim usiąść:)

Dodam że dziś zaczął mocniej piszczeć( po deszczu ) i jestem na 70% pewny, że to jednak pasek klinowy. Spróbuję psiknąć k2 ew. podobnym i zobacze czy sie zmniejszy i wtedy wymienię.

czasem pomaga zwykła świeczka,lub mydło w kostce,jak przestanie to pasek klinowy.Albo naciągnąć,jeśli jest taka obcja,albo wymienić.

Gość Voluminer

Cześć Jacek. Spróbuję na pewno, zresztą i tak pewnie go wymienię, gdy dojdę że to on.

Były właściciel mówił, że mechanik zdiagnozował mu zużytą rolke łancucha.

Masz może schemat rozrządu tego silnika? bo szukałem i nie mogę znaleźć;/Poza tym pisk był tylko przed wczoraj i dziś(gdy pada) więc wydaje mi się że to wina paska klinowego ( traci tarcie przez wilgotność ).

Masz/Macie jakieś pomysły jeszcze?

Dobra. Przy piszczeniu paska, popsikałem trochę wd40 na pasek, przestał momentalnie:) potem znowu, więc wydaje mi się że to wina paska:) wymienie go razem z paskiem klimy i zobaczymy efekty. Jeżeli nie, garaż i jazda z wymianą łańcucha.

:) Tylko nadal potrzebuję charakterystyke rozrządu tego silnika, posiada ktoś?:P

P.S Jestem zielony... Dwa paski są takiej samej dlugosci? jak nie to może ktoś mi podać wymiary ew numer katalogowy ew. link z fajnymi paskami? będę wdzięczny

paski są różnej długości,nie pamiętam,ale postaram się sprawdzić,to napiszę,A łańcucha raczej nie ma potrzeby wymieniać.

mam jeden to 13/975,a drugi 13/925

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...