Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Świece zapłonowe do QG18DE z LPG - warto kombinować?

buladag

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Teraz mam wsadzone zwykłe NGK BKR5E-11, mają 26tys km na LPG i żadnych problemów nie mam. Pasuje powoli przymierzyć się do wymiany i zastanawiam się czy warto kupować jakies inne (innej marki?), w instrukcji piszą, że można zamontować cieplejsze i zimniejsze, zastanawiam się też czy warto dopłacić te 2zł do serii NGK V-Line czy nie ma sensu i zamontować to co do tej pory?

Z góry dzięki za pomoc.

Cześć. Teraz mam wsadzone zwykłe NGK BKR5E-11, mają 26tys km na LPG i żadnych problemów nie mam. Pasuje powoli przymierzyć się do wymiany i zastanawiam się czy warto kupować jakies inne (innej marki?), w instrukcji piszą, że można zamontować cieplejsze i zimniejsze, zastanawiam się też czy warto dopłacić te 2zł do serii NGK V-Line czy nie ma sensu i zamontować to co do tej pory?

Z góry dzięki za pomoc.

jak nie masz problemów to nie kombinuj, zmieniłem na Denso i zaczeły sie problemy z cewkami - padły mi 2, zmieniłem na NGK i jest ok.

Ja zmieniam świece co 30 tys.

Ja cały czas jeżdzę na tych zwykłych (oryginalnych polecanych przez Nissana)

Ja też, w pierwszej kolejności książka zaleca BKR5E-11 i zmianę co 30000, ale dopuszcza też świece zimniejsze i gorące. Chyba faktycznie nie będę kombinował i wymienię na te normalne. W sumie u mnie to będzie pierwsza wymiana po zagazowaniu i tak myślałem, czy by nie wymienić trochę przed 30000km, bo uznałem, że wymiana świec co okres czasu (ksiazka chyba mówi o 2 latach) to troche przesada.

Nic się też nie stanie jak wymienisz pare km po 30 tys. :) ja swoją P12 na LPG zrobiłem już 160 tys.

Filt powietrza i kabinowy wymieniam co 10 - 15 tys. (przy wymianie oleju)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...