Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kumho KL71 265/70 17

shelter_kc

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Czy ktoś z Was używał tych opon na Pathfinderze?

Jeśli tak, czy mógłby podzielić sie wrażeniami?

To ja jeszcze z innej Ci odpowiem. Od wielu lat jestem fanem off roadu. Przećwiczylem 3 generacje Patroli mniej czy bardziej pomotanych w zależności od potrzeb. Na jednym z nich miałem przedmiotowe opony. Z uwagi na ciche toczenie jak na MTka, dobrą przyczepność na czarnym i sporą uniwersalność w terenie stały się ulubionym kompletem do turystyki off road.

Nie wiem jak seryjny, niezależny zawias Patha, jego maglonica przyjmie oponę tego typu. Nie jestem pewien czy delikatniejsze piasty i cała konstrukcja spodu tego auta polubią 25 kg oponę.

Ponawiam pytanie.

Coz...nie pytalem czym jezdziles bo jak zaczne wymieniac ja to mozemy tu do rana sobie pisac...skoro wiesz najlepiej to nie bede sie wtracal ale istnieje sporo ciekawszych opon ;)

Nie wspomne o tym nawet, ze bardziej sensownym pytaniem byloby wlasnie o wytrzymalosc napedow(z ktorymi de facto bedziesz mial problem=to nie patrol) bo skoro na takiej gumie jezdziles to powinienes wiedziec jak ona sie w takim aucie zachowa. Pozdrawiam ;)

Zadałem precyzyjne pytanie o doświadczenia z konkretną oponą w konkretnym aucie. Nie pytałem czy to właściwy wybór w określone warunki i jakie są alternatywy. Na takim aucie jej nie miałem, gdyby tak było nie pytałbym. Nie przewiduję problemów z napędami, gdyż jestem świadom, że to nie Patrol i mam zamiar traktować je w odpowiedni sposób.

Mam to do siebie, że pytam precyzyjnie i tak samo staram się odpowiadać.

Zdaję sobie sprawę, że to nietypowe dla wielu forumowiczów.

Btw jednak wspomniałeś.

Jakiej wiedzy dostarczyłoby mi pytanie o wytrzymałość napędów? Sądzisz, że ktoś oparłby odpowiedź o interesujące mnie opony?

Dziękuję za zainteresowanie i odpowiedź ale chyba nie o ten kierunek rozmowy mi chodziło. Również Cię pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...

Widziałem ostatnio na Allegro ktoś ostatnio sprzedawał takie zdjęte z pata więc może warto by zadzwonić i sie spytać lecz jak to sprzedający może je bardziej zachwalać niż powinien

Co do rozmiaru to napędy śmiało wytrzymają ja w navce man na takim zrobione ponad 120 tyś 40% teren i tylko raz kiedyś wymieniałem krzyżak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...