Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

primera p11 144 1.8lift za duże obroty

Gość Przemekazs

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Przemekazs

mam w swojej primerze taki objaw:jadąc gdy nacisnę sprzęgło obroty mam 1200-1300 gdy się zatrzymam 900-1000.Czy ktoś wie czym to może być spowodowane?

Gość Przemekazs

problem polega na tym ze jade np:100km/h naciskam sprzeglo i przez caly czas trzymania sprzegla obroty ma1200-1300 nawet po przejechaniu 300-400 metrow gdy sie zatrzymam obroty sa 900-1000.najgorsze jest to ze wczesniej tak nie mial dopiero przez kilka dni.a gdy odpalam go na zimnym potrafi dociagnac do 1800 i utrzymywac sie na tych obrotach dluzszy czas,gdzie wczesniej max na zimnym to bylo 1100-1200.a zaczelo sie po wymianie tylnych klockow.mozliwe ze zapowietrzyl sie wysprzeglik???

jak sie do niej dostac zeby nie narozrabiac i czego szukac???

Po szukaj trochę a znajdziesz jak wyczyścić przepustnicę i przepływkę. Acz kolwiek potem powinieneś podłączyć do N.consult i ustawić przepustnicę i mieszankę bo jest zbyt bogata(nominalne parametry fabryczne+nowy wczyt softu mapy) i wszystko wróci do normy. Miałem to samo, ni stąd ni z owąd się przestawiła. I nikt tego nie mógł ogarnąć dopiero N.consult po mógł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...