PeeS Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 tak jak w temacie co może oznaczać olej w komorze świecowej (oby nie wydatki:/)? Po ściągnięciu cewek w trzech komorach na cewce jak i na kluczu do świec jest olej w jednej jest sucho? Z silnikiem nie zauważyłem żeby coś się działo nie kopci, odpala normalnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 nie mów cewki bo to co innego masz jedną cewkę i rozdzielacz w postaci aparatu zapłonowego i 4 rema kablami idzie prąd na każdą świece jeśli w gniazdach masz olej to świadczy o nieszczelnej uszczelce do świec jest to 4 szt okrągłe w ori to są złączone w podróbkach są osobne sprawdzić środkową śrubę czy jest dokręcona warto zerwać wsio ew dać nowe i to na silikonie z wszystkich stron chcesz tanio kup silikon temperaturowy ew jakąś lepszą pastę uszczelniającą + 300 stopni ściągasz dekiel myjesz wsio pb ekstrakcyjną taj jak te 4 szt pod świece .. smarujesz wsio z każdej strony małą warstwą uszczelniacza i skręcasz ... musi być ok ,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeeS Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 czyli tylko uszczelki do świec do wymiany nic poważniejszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 tak jak napisałem uszczelka to kawał gumy nawet jak nie sprężysta to jak nawalisz uszczelniacza będzie ok ,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Ale tak jak Tofu napisał do wymiany uszczelki świec plus nowa uszczelka pod dekiel od zaworów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeeS Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 ok dzięki myślałem że to coś poważniejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Kup sobie jeszcze uszczelkę w plynie ELRINGa, ponieważ zamienniki są ciut niższe i nie trzymają szczelności. U mnie po wymianie uszczelki pod pokrywą klawiatury, zaczęło się lać gorzej niż na oryginale. Więc na nowo do wymiany. Uszczelki w płynie to jest coś takiego jak silikony na bazie octów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkobierecki Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 potwierdzam uwagi kolegów wyżej, sam miałem taki problem i ponowne zasilikonowanie uszczelek pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.