Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

2 pytania: Co to za dzwięk po przekręceniu kluczyka? Uszkodzone uszczelki okien?

Roki28

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie,

w związku z kilkudniową już eksploatacją Almerki, mam kolejne dwa pytania:

1 - po przekręceniu zapłonu słyszę dzwiek (takie biiip) - jakby od alarmu - alarm nie jest fabryczny, montowany w ASO po zakupie - czy to dzwięk od alarmu?

2 - powyżej 100km/h z bocznych przednich szyb słychać opływające auto powietrze (tak jakby były lekko niedomknięte szyby) - czy to jest normalne w tych Almerkach? Moje podejrzenie pada na ewentualne uszkodzenie uszczelek (może to ma związek z faktem, iż poprzedni właściciel mocował bagażnik dachowy?)

pozdrawiam:)

W mojej N15 tez dosyć słychać te opływające powietrze przy ponad 100km/h ale wymiana uszczelek by pewnie poprawiła sytuację.

1-ok

2-raczej nie trzymają uszczelki drzwi!, a nie szyb. Tym bardziej po bag. dachowym. Jeżeli wsadzisz kartkę papieru(szerokości 8cm) miedzy drzwi- zamkniesz je, a kartkę wyciągniesz bez problemu w danym sprawdzanym miejscu- to nie trzyma. Jeżeli chcesz to zrobić bez wymiany uszczelek to kup w sklepie(n.p. z pneumatyką) rurkę z tworzywa 6mm i wciągnij do komory uszczelki w drzwiach. I po zawodach!

Ok, dzięki za info:) Zrobię test i zobaczymy. Nie ma jakiejś tragedii ale nie lubię jak coś jest nie tak,

pozrawiam.

ooo super patent NEO, muszę tak koniecznie zrobić u siebie w tylnych drzwiach bo dzieciakowi coś wieje ;-)

Nie ma sprawy koledzy . A tylko nie trzymajcie się kurczowo rozmiaru 6mm może się okazać że co nie którym potrzeba wciągnąć 8mm. Droga prób i błędów :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...