shivaki481 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Witam, od kilku dni zaobserowawałem dziwne brzęczenie silnika podczas dodawania gazu. Mam wrażenie że to brzęczenie zanika przy większej prędkości i wyższym biegu. Auto to Primera p12 1,9dci, przebieg 80tys, 2004rok, rozrząd wymieniany 3tys km temu. Co to może być i na ile poważna może być usterka? Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 dzwiek podobny do tego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shivaki481 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Ja tu nie słyszę tego mojego brzęczenia, raczej jakiś stukot... ale może źle słucham. Mam jednak nadzieję, że to nie dwumas... Póki co biegi wchodzą bez problemowo, nie zaobserwowałem jakichkolwiek problemów ze sprzęgłem. Nagrałem dźwięk silnika i wrzuciłem na youtube: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 ja mam u siebie brzęczenie ale to znów na wolnych obrotach ,i to brzeczy mi pokrywa od silnik , dotykajac o gumową szeroką rurę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shivaki481 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Auto oddałem do mechanika, diagnoza: napinacz i rolki napinacza paska klinowego. Koszt z robocizną 350zł, Warszawa. Dużo to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 to normalnie bo napinacze i paski kosztują ok100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shivaki481 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Z tego co widzę, to częsci troche droższe są niż piszesz, ale chyba mnie za bardzo nie ograbili, wydaje mi się, że koszt w miarę sensowny. Auto odebrane, chodzi cichutko, tak jak powinno. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 kwestaia czy contitech czy stomil jak zrobione to super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.