model Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Problemy ze swojąp\ Primerą opisałem w"CD20T trudny rozruch ciepłego" Mam pytanie czy jest możliwa zamiana zexel na bosch a jeśli tak co jeszcze trzeba zmienić w osprzęcie. kupiłem na zapas boscha(używka) i teraz nie wiem co z tym zrobić Może ktoś zechciałby się zamienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 jak wymienisz jeszcze instalacje (kable), komputer i przepływomierz to wtedy i pompę podmienisz. ja mam pompę zexela i chciałem sprzedać za jakieś 500zł ale jeszcze przemyślę, może się zamienimy bo przydała by mi się boscha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurcy Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 A czym się różni pompa Zexela i Boscha - jak je rozróżnić? Mnie mechanicy i elektrycy powiedzieli, że mam Zexela, a ja oglądnąłem ją i na nastawniku jest wyraźnie odlany napis BOSCH a na tabliczce pisze Made in Germany więc nie wiem co w końcu mam. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 jak masz primerę z 2000r. to na 99,99% masz boscha zexel: http://allegro.pl/nissan-primera-p11-2-0-td-2-0td-pompa-wtryskowa-i3032805511.html bosch: http://allegro.pl/nissan-primera-pompa-wtryskowa-2-0td-bosch-i3026580074.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobytempelton Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Jeżeli jest trudny rozruch gorącego silnika najprawdopodobniej jest lekko zużyta i po podgrzaniu nie daje takiego ciśnienia, ale da się to obejść, trzeba przemapować sterownik silnika że gdy widzi temp. powyżej 40 czy tam 50*C zwiększał dawkę rozruchową, pomaga mieliśmy ten problem kilka razy zawsze pomagało. Taki zabieg musi przeprowadzić człowiek który ma specjalne urządzenia, a nie zwykłego diagnostę usterek. Jak coś mogę podać namiar na takiego człowieka ze Starachowic, wybitny specjalista w elektronice, chyba że w twojej okolicy jest też taki. Możliwe też że walnięte są czujniki temperatur paliwa i płynu i głupieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.