Gość Slim17 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Tak jak w temacie. Ostatnio wymieniałem termostat w moim sunny 1.4 na gaźniku. Niestety przy demontażu pękła pokrywa termostatu (tak że na 2 części poszła przy łączeniu z termostatem). Można ją kupić tylko w ASO i kosztuje 240zł, więc zacząłem coś kombinować. Oddałem ją do gościa który spawa bloki, felgi, itp. i zabrał się za to, ale stwierdził, że to jest aluminium z domieszką czegoś i jak spawa to odpryskuje i nie da sie tego pospawać. Tak więc zwracam się do was, bo mnie sie pomysły skończyły. Jak i czy wogóle można to naprawić? Może ma ktoś na zbyciu termostat z całą pokrywą? Będe wdzięcznhy za każdą pomoc. Na zdjęciu to jest z nr 1. Widzę, że forum nie żyje. Założyłem też temat na innym forum i zaraz sie ktoś odezwał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 wg mnie szukaj u ludzi co sprzedają części przeleciałem allegro i nie ma do ga 14 jak i do 1,6 //// Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Slim17 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Ok, już na innym forum znalazłem pomoc, gość ma na zbyciu takową ale dzięki za chęci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komprez Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Dla potomnych : ja u siebie miałem dokładnie to samo, pękło się na 2 części Udało mi się to skleić poxiliną (wcześniej szlif papierem ściernym 40) 2 lata jazdy i dorwałem za grosze cały termostat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 no to zamykamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.