snajper Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Witam wszystkich jestem posiadaczem nissana micra 1.0 z roku 1994 auto ma przejechane 429 300 km bez remontu i od kilku dni pojawia sie problem jak stwierdziłem niebezpieczny dla mnie, bo zaczyna szarpac autem jak by brakło wlaśnie benzyny,zdażyło mi sie to podczas wyprzedzania i bardzo sie wystraszyłem bo nie miałem jak zjechac z trasy.objawy pojawiają sie co kilka dni .ogólnie auto jest mocne jak na taki mały silnik i dobrze sie zbiera ale tak jak pisałem zaczyna miec objawy przerywania podczas jazdy dodam też że zdaża się to też na wolnych obrotach (falowanie obrotów) ale nie zawsze,są dni że auto zapiernicza super.proszę o nakierunkowanie mnie co mam szukac,filtr paliwa i świece nowe,bardzo proszę o pomoc bo dojeżdzam do pracy samochodem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 tak mi sie coś nasuwa na myśl może przepływomierz coś szwankuje,lub wtryskiwacze zabrudzone,to taka moja opinia,ale warto sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snajper Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 ludzie pomóżcie,nie macie jakiś pomysłów co moze byc że tak szarpie podczas jazdy? dzis jezdził super ale po przejechaniu 10 km znow to samo,szrpanie autem jak by paliwa brakowało albo prądu na świecach.....świece nowe,kable nowe,aparat zaplonowy sprawny,co jeszcze mam szukac ? sory za błędy w pisowni ale klawiatura szwankuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.