hortex Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 nigdzie nie znalazłem więc daje nowy temat Czy w 350z jest jeden rodzaj skrzyń manualnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceManPL Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Nie Podobno była drobna zmiana, gdyż pierwszy wypust miał problemy z synchronizatorami chyba. Szczegółów nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 no tak ale to ten sam typ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limon Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Ten sam typ, lecz trzeba poczytać jej oznaczenia i w którym roku została wyprodukowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceManPL Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 w 2004 roku było coś zmienone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Filon Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Z tego co ja wiem, to od 2005 miały poprawione synchronizatory. Była akcja serwisowa skrzyń 2003 - 2004 i dlatego z tych lat też można trafić poprawioną. Tylko po co ryzykować Lepiej kupić od 2005 i mieć pewność. Chcesz skrzynie wymienić? Edytowane 15 Stycznia 2013 przez Filon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hortex Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 kończy mi się więc szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 a nie warto wyremontowac i miec pewniaka niz szukac coś co moze po kilku km pasc?? co ci dokladnie pada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 skrzynia 1500pln naprawa nie wiem ,a te naprawy też różnie wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 (edytowane) no wlasnie o to chodzi...kupisz skrzynie uzywaną za 1,5 tys. i tak naprawdę nikt nie da ci gwarancji ze za 12tys. km nie klęknie dlatego pytam co ma tam do naprawy...synchronizatory? łożyska? Edytowane 16 Stycznia 2013 przez hot_rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 no wlasnie o to chodzi...kupisz skrzynie uzywaną za 1,5 tys. i tak naprawdę nikt nie da ci gwarancji ze za 12tys. km nie klęknie dlatego pytam co ma tam do naprawy...synchronizatory? łożyska? riders dajemy mu opcje naprawa ,albo kupno używki wybór należy do hortexa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hortex Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 łożyska, to juz pasuje kpl zrobić + synchronizator 2 bo raz na 5- wrzuceń lubi przyblokować. łożyska jeszcze kwota do przebolenia ale synchornizator cos kolo tysiaczka podobno :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 no to masz dylemat jak wyjdzie taniej niż używka to zmieniaj te łożyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 (edytowane) Ktoś pisał na forum, że synchronizatory jednego biegu to koszt ponad 1500zł. Zdecydowanie bardziej opłaca się używkę. Używka to łączny koszt: 1500zł skrzynia + max 500zł przerzucenie. Czyli 2tys i po temacie. W przypadku sensownego remontu obecnej skrzyni wyjdzie min 2x tyle. Sprawa prosta. Edytowane 17 Stycznia 2013 przez Tomek.85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hortex Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 jeżeli chodzi o mechanikę to żaden problem(ale 500 to dużo bo jest łatwo ją wyciąnąć) bo sobie sam zrobię a skrzynie kupię tak jak piszecie koło 1,5j a remont moze wyjść koło 3 a jak się posypie "nowa" to może jakieś dobre graty ze starej będą :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zapomnij, że ją sam wyciągniesz (chyba że masz jakieś ogarnięte stojaki). Skrzynia w Z jest ciężka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hortex Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 mam u siebie na warsztacie 3 mechaników więc będą musieli pomóc :] nie mają innego wyjścia :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Dobra pomoc U mnie wyciągali we 2 a i tak na głowę im prawie spadła hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kregon Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Ktoś pisał na forum, że synchronizatory jednego biegu to koszt ponad 1500zł. Ktoś pisał... "Witam, Same pierścienie to koszt 1013,83 netto/szt. potrzeba 6szt. Jeżeli będą potrzebne jeszcze piasty z przesuwkami to 1231,55 netto/szt. i potrzebna ilość to 4szt. Pierścienie dostępne ok. 7dni roboczych, piasty termin nie znany." skrzynia biegów do 350Z - 13286 brutto, dostępna 5-7 dni, wychodzi taniej i jest nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 A ja mam pytanie co do skrzyni automatycznej - czy tez wychodzil tylko jeden rodzaj skrzyni? I czy roznica sie ona czyms od tej z np Murano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi