wojtek2812 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Czołem. Po ostatniej wizycie w kanale stwierdziłem luz na w/w rolce. Da radę wymienić w niej samo łożysko, jeśli tak to co w niej siedzi- czy do wymiany cała rolka? Cena za rolke Ina to ok 140-200zł więc dobrze byłoby zregenerować. Oczywiście w miare możliwości. Lubie podchodzić do tematu przygotowany dlatego zamiast rozgrzebywać pytam-może ktoś już to robił. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiekg89 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Czołem. Po ostatniej wizycie w kanale stwierdziłem luz na w/w rolce. Da radę wymienić w niej samo łożysko, jeśli tak to co w niej siedzi- czy do wymiany cała rolka? Cena za rolke Ina to ok 140-200zł więc dobrze byłoby zregenerować. Oczywiście w miare możliwości. Lubie podchodzić do tematu przygotowany dlatego zamiast rozgrzebywać pytam-może ktoś już to robił. Pozdrawiam Witam, Wymieniałem łożysko wyżej wymienionej rolki. Koszt łożyska, około 10-15 zł. Wprasowanie maiłem za free, kolega ojca ma prasę. Operacja z dojazdem do sklepu, wprasowaniem i ponownym montażem zajęła mi pół dnia. Pamiętaj, aby dokładnie spisać oznaczenia z łożyska, bądź zabierz całość ze sobą do sklepu. Nie kupuj tych tanich łożysk za 5-8 zł, bo za pół roku znów będzie to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 To jest jakieś nietypowe łożysko czy raczej nie powinno być problemu z dostępnością? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiekg89 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 To jest jakieś nietypowe łożysko czy raczej nie powinno być problemu z dostępnością? Nie będziesz miał problemów z dostępnością. No chyba że w spożywczym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Pytam bo to japoniec, czasem zdarzają sie egzotyczne części, np chciałem kupić dobre łożyska zwrotnic i dobry uszczelniacz do tego bo zestaw kanaco stuka po roku.Uszczelniacza nie mogłem dostać po wymiarach nigdzie. Okazało się że ten sam jest na wałku rozrządu i w sklepie motoryzacyjnym kupiłem po prostu uszczelniacz na wałek rozrządu :] Temat uważam za wyczerpany, dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.