grabos Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Witam, Od pewnego czasu zauwazam dziwne drgania na pedale sprzegla podczas krecenia kierownica. Drgania sa odczuwalne przy wcisnietym pedale sprzegla w czasie postoju (moze rowniez w czasie jazdy, ale wtedy ich nie czuje) i wyglada to tak jakby drgania powstawaly podczas ocierania sie jakichs dwoch czesci... Nie jestem specjalista w branzy motoryzacyjnej i naprawde nie wiem jak to lepiej wytlumaczyc... Jestem na 99% pewien, ze wczesniej te drgania/ocieranie nie bylo odczuwalne... Jakies sugestie...? Pozdrawiam, Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stratusome Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Nie widzę szczególnej zależności między pedałem sprzęgła a układem kierowniczym... Pojedź do mechanika na sprawdzenie układu kierowniczego aż do układu napędowego. Może coś trze o półosie lub kabel sprzęgła się poluzował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Może poszły spręzyny na sprzegle i jak wciskasz to się telepie lub coś na kole zamachowym??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stratusome Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Oscylując wokół sprzęgła możesz sobie zerknąć na taki artykuł: http://www.sprzeglo.com.pl/artykuly-porady/sprzegla/objawy-zuzycia-sprzegla/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.