nicolae Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Witam Czy w P12 można jakoś wyregulować zamek w drzwiach, żeby drzwi dochodziły bardziej do środka? W tej chwili lekko odstają pomimo że zamek trzyma. Odstawanie jest na tyle duże, że na wybojach mruga kontrolka otwartych drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Moze skoryguj zawieszenie drzwi na zawiasach?? Może zamek jest poluzowany i niby domyka ale nie trzyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicolae Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Na zawiasach to chyba nie - bo drzwi nie są obwieszone. Zamek poluzowany też nie jest - trzyma sztywno - tylko, że z większym dystansem niż powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 to może jak montowali drzwi po dzwonku to jakiś podkładek nie dołożyli? A rozbierałeś boczek? A to jest kwestia luźnych drzwi czy zapalajacej sie kontrolki?? Bo może wystarczy dobrze zmasować czujnik/włącznik lub wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicolae Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Pisałem w pierwszym poście - drzwi odstają. Dzwonu nie było. Do pewnego czasu wszystko było OK. - tylko szkodniki nie potrafią inaczej zamykać drzwi jak poprzez fizyczne znęcanie się nad materią (czyli trzaskają tak mocno jak ich "fizyczność" pozwala). No i coś się zmęczyło. Nie wiem tylko czy zamek do wymiany czy podlega to regulacji. Na oko nie widać, żeby były wizualne różnice w stosunku do pozostałych zamków. Nie widać luzów, ani innych zniszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Miałem swój zamek w reku ale nie pamiętam czy coś można tam fizycznie uszkodzić trzaskając drzwiami. W takim razie sprawdź jak masz otwarte drzwi czy sam zamek zatrzaskuje się na dwa razy i czy robi to tak samo jak twoje lub inne mniej używane drzwi? Weź śrubokręt lub inny bolec i włóż w zapadkę zaciągając języczek zamka. Powinny być dwa charakterystyczne stuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 zamek możesz Pisałem w pierwszym poście - drzwi odstają. Dzwonu nie było. Do pewnego czasu wszystko było OK. - tylko szkodniki nie potrafią inaczej zamykać drzwi jak poprzez fizyczne znęcanie się nad materią (czyli trzaskają tak mocno jak ich "fizyczność" pozwala). No i coś się zmęczyło. Nie wiem tylko czy zamek do wymiany czy podlega to regulacji. Na oko nie widać, żeby były wizualne różnice w stosunku do pozostałych zamków. Nie widać luzów, ani innych zniszczeń. Drzwi możesz docisnać poprzez regulację rygla (na słupku srodkowym) po odkręceniu mozna go troche przesunąć do wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicolae Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 zamek możesz Drzwi możesz docisnać poprzez regulację rygla (na słupku srodkowym) po odkręceniu mozna go troche przesunąć do wewnątrz Dzięki Tak właśnie zrobiłem. Poluzowałem dwie śruby, przesunąłem rygiel na maksa do środka i dokręciłem śruby. Po problemie. Dzięki jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Dzięki Tak właśnie zrobiłem. Poluzowałem dwie śruby, przesunąłem rygiel na maksa do środka i dokręciłem śruby. Po problemie. Dzięki jeszcze raz. ps. uzupełnij profil tj. jaki silnik masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicolae Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 ps. uzupełnij profil tj. jaki silnik masz Kulamy się z żoną dwoma primerkami. Żona ma P12 1.9 dci. Ja ma "starego dobrego" P11 2.0 TD. Da się w profilu "obskoczyć" dwa autka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 tak piszesz 2.0 TD, 1.9 dci tak jak to zrobiłeś z modelami P11, P12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi