Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] drzwi się nie domykają

nicolae
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy w P12 można jakoś wyregulować zamek w drzwiach, żeby drzwi dochodziły bardziej do środka?

W tej chwili lekko odstają pomimo że zamek trzyma. Odstawanie jest na tyle duże, że na wybojach mruga kontrolka otwartych drzwi.

Na zawiasach to chyba nie - bo drzwi nie są obwieszone.

Zamek poluzowany też nie jest - trzyma sztywno - tylko, że z większym dystansem niż powinien.

to może jak montowali drzwi po dzwonku to jakiś podkładek nie dołożyli?

A rozbierałeś boczek?

A to jest kwestia luźnych drzwi czy zapalajacej sie kontrolki??

Bo może wystarczy dobrze zmasować czujnik/włącznik lub wymienić?

Pisałem w pierwszym poście - drzwi odstają.

Dzwonu nie było. Do pewnego czasu wszystko było OK. - tylko szkodniki nie potrafią inaczej zamykać drzwi jak poprzez fizyczne znęcanie się nad materią (czyli trzaskają tak mocno jak ich "fizyczność" pozwala).

No i coś się zmęczyło. Nie wiem tylko czy zamek do wymiany czy podlega to regulacji.

Na oko nie widać, żeby były wizualne różnice w stosunku do pozostałych zamków. Nie widać luzów, ani innych zniszczeń.

Miałem swój zamek w reku ale nie pamiętam czy coś można tam fizycznie uszkodzić trzaskając drzwiami. W takim razie sprawdź jak masz otwarte drzwi czy sam zamek zatrzaskuje się na dwa razy i czy robi to tak samo jak twoje lub inne mniej używane drzwi?

Weź śrubokręt lub inny bolec i włóż w zapadkę zaciągając języczek zamka. Powinny być dwa charakterystyczne stuki.

zamek możesz

Pisałem w pierwszym poście - drzwi odstają.

Dzwonu nie było. Do pewnego czasu wszystko było OK. - tylko szkodniki nie potrafią inaczej zamykać drzwi jak poprzez fizyczne znęcanie się nad materią (czyli trzaskają tak mocno jak ich "fizyczność" pozwala).

No i coś się zmęczyło. Nie wiem tylko czy zamek do wymiany czy podlega to regulacji.

Na oko nie widać, żeby były wizualne różnice w stosunku do pozostałych zamków. Nie widać luzów, ani innych zniszczeń.

Drzwi możesz docisnać poprzez regulację rygla (na słupku srodkowym) po odkręceniu mozna go troche przesunąć do wewnątrz

zamek możesz

Drzwi możesz docisnać poprzez regulację rygla (na słupku srodkowym) po odkręceniu mozna go troche przesunąć do wewnątrz

Dzięki

Tak właśnie zrobiłem. Poluzowałem dwie śruby, przesunąłem rygiel na maksa do środka i dokręciłem śruby.

Po problemie.

Dzięki jeszcze raz.

Dzięki

Tak właśnie zrobiłem. Poluzowałem dwie śruby, przesunąłem rygiel na maksa do środka i dokręciłem śruby.

Po problemie.

Dzięki jeszcze raz.

:)

ps. uzupełnij profil tj. jaki silnik masz

:)

ps. uzupełnij profil tj. jaki silnik masz

Kulamy się z żoną dwoma primerkami.

Żona ma P12 1.9 dci.

Ja ma "starego dobrego" P11 2.0 TD.

Da się w profilu "obskoczyć" dwa autka?