krzycho59 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Witam forumowiczów! Mam pytanie i jednocześnie proszę o pomoc szczególnie użtkowników Żuczków z silnikiem 190kM. Zaobserwowałem ostatnio że w granicach 1000-1200 obr drży kierownica- dotyczy to tylko tego zakresu obrotów powyżej i poniżej jest idealnie. W serwisie mieli tylko 117-konnego Żuczka tam kierownica w całym zakresie obrotów nie drży. Nie jest istotne czy silnik jest ciepły czy zimny . Drgania przenoszą się też na budę, np na drzwi ale najłatwiej wyczuć na kierownicy, Oczywiście serwis twierdzi że przy tym silniku to norma (czyli potwierdza że takie coś występuje), jako niedowiarek jednak proszę o opinię użytkowników 190-tek. Drgania czy wibracja nie są jakieś straszne jednak ale wyraźnie czuć różnicę przy podniesionych obrotach a ponieważ autko jest na gwarancji nie chciałbym przegapić jakiegoś niewątpliwie drogiego elementu zawieszenia silnika lub skrzyni biegów. Pozdrawiam i z góry dziekuję za spostrzeżenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baginek Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Mi tam nic nie drży!!! Mam 117 koników i nie zauważyłem drżenia żadnego więc chyba coś ci sie kolego pomyliło!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Mi tam nic nie drży!!! Mam 117 koników i nie zauważyłem drżenia żadnego więc chyba coś ci sie kolego pomyliło!! czytaj uważnie napisał że tam nic nie drży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Może być ze silnik w tym zakresie obrotów powoduje drżenie które nakładają się na siebie tworząc rezonans. Jakaś poduszka może pod silnikiem jest felerna lub coś. Jakis powód na pewno jest, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baginek Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 czytaj uważnie napisał że tam nic nie drży Upsssss. Przepraszam, mój błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechanikadam Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zobacz czy przewód z klimy ten gruby nie ociera się o metalowe elementy pod pp mijania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 jutro sprawdze doklanie co i jak i dam ci znac (wydaje mi sie ze nie ma drgan) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.