asag22 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Witam posiadam od niedawna tiide 1,6 r 2008 do wymiany sprzęgło i tu nasuwają się dwa pytania : 1. jakiej firmy polecacie sprzęgło ? nie chcę najtańszego i najdroższego 2. ile oleju wchodzi do skrzyni biegów ? pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Witam posiadam od niedawna tiide 1,6 r 2008 do wymiany sprzęgło i tu nasuwają się dwa pytania : 1. jakiej firmy polecacie sprzęgło ? nie chcę najtańszego i najdroższego 2. ile oleju wchodzi do skrzyni biegów ? pozdr. Pojemność 2.6 L API GL4,Viscosity SAE 75W-80Sprzęgło w oryginale to w 1.6 jest chyba valeo.sachs czy luk ,też będzie dobrym wyborem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asag22 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 i aisin ,,, japoński ,,troszkę droższe od valeo ,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 i aisin ,,, japoński ,,troszkę droższe od valeo ,, Racja,zapomniałem,a sam wstawialem w N15. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 valeo to korea ,,sam miałem zrobiłem 30 tys choć u kuzyna sie rypło ,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 valeo to korea ,,sam miałem zrobiłem 30 tys choć u kuzyna sie rypło ,, No nie do końca,Valeo(Francja), produkowane jest w 12(4 w Polsce) zakładach na czterech kontynentach, są w sprzedaży w ponad 80 państwach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zizu85 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Mi mechanik na valeo wymienił koszt kompletu coś ok 500 pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stratusome Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 VALEO ma fabryki na czterech kontynentach, ale w Korei mają fabrykę PHC VALEO, a w niej produkują sprzęgła dla Hyundaia i Kia (80% tych aut opuszcza fabrykę na tych sprzęgłach), ale także robią na aftermarket sprzęgła i są całkiem niezłe. I do wszystkich aut azjatyckich, w pudełkach zielonych VALEO znajdziemy właśnie PHC VALEO bo trzymają standard VALEO Chyba najlepszym wyborem będzie AISIN Polecam Ci ten sklep, bo braciak w Micrze wymieniał i kupował też tam AISINA: http://www.exedy24.pl/pl/c/1.6-110KM-HR16DE/2462 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.