Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Radio w pół działające

Smaral

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w almerze 1,5 2005r, Po odlaczeniu aku mam w pol dzialajace radio, nie dzialaja przyciski od ustawiania basow, glosnikow i zegarka. Reszta dziala normalnie. To moze byc cos z bezpiecznikami? Prosze o pomoc. Pozdrawiam

Nie spotkałem się, żeby w radiu samochodowym były osobne bezpieczniki na basy czy zegarek z reguły jest jeden zabezpieczający na plusie. Dlatego jak by padł to nie działało by wszystko. Ja szukał bym przyczyny w przyciskach/przełącznikach może nie stykają prawidłowo / zimny lut / zaśniedziałe itp.

• 4 tygodnie później...

nom, dokładnie bezpiecznik jest tylko jeden do radyjka. może też spróbuj je odłączyć i podłączyć raz jeszcze... może to pomoże, kto wie, jak nie to trzeba szukac problemu głębiej :/

Gość bartek9108

U mnie czasami robiło się tak samo, na wyświetlaczu nic i przyciski wciskasz i nie reaguje mimo że gra. Z kierownicy zmieniam stacje aż na wyświetlaczu się coś pojawi i dopiero wtedy zaczyna działać. Z czasem podświetlenie na radiu było słabsze aż padło. Po wymianie podświetlenia znajomy sprawdził i mówi że wszystko jest dobrze, 2 miesiąc i bez problemu... Może ten typ tak ma? xD Zawiesza się czy co? :D I chrzestny w Primerze ma tak samo... Gdybyś coś wykombinował to daj znać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...